28 / 03 / 2024

Maltepe'de 5 milyon 400 bin metrekarelik Anadolu Sokakları!

Maltepe'de 5 milyon 400 bin metrekarelik Anadolu Sokakları!

8.si düzenlenen Giresun Günleri’nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,Maltepe’de büyük bir alan üzerine kurulacak Anadolu Sokakları’nın bilgisini verdi.Kadir Topbaş "bu sokaklardan her biri Anadolu’nun bir yöresini gösterecek" dedi



Giresun Federasyonu’nun himayesinde Feshane’de 8.si. düzenlenen Giresun Günleri’ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Feshane’nin artık yoğun ilgiden dolayı bu tür programlar için yetersiz kaldığını, çevrede de yoğun trafik yaşanmasına sebep olduğunu söyledi. Yenikapı’da daha büyük bir alanda bu tür organizasyonların yapılması için çalışmalar başlattıklarını söyledi.


Gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması için de Maltepe’de de 5 Milyon 400 Bin metrekare büyük bir alanda Anadolu Sokakları diye bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Bu sokaklardan her biri Anadolu’nun bir yöresini gösterecek. O sokağa girdiğinizde adeta o bölgeyi yansıtan her şeyi bulabileceksiniz.


 Her şeyiyle özgün olacak ve 100 yıl öncesinin mimarisiyle orada bunu yaşatmak istiyoruz. Bunu neden yapıyoruz. Çünkü Türkiye bir kıta zenginliğini gösteren bir ülke. Ciddi bir mozaik derinliği var. Bu çalışmamızla birlikte bizi biz yapan değerlerimizi bir yere toplayıp yakınlığımızı dostluğumuzu bir aile ferdi olmanın güzelliğini yaşatmak istiyoruz. Çocuklarımızın geçmişini bilmesi adına yapılan bu organizasyonları ve Anadolu Sokağı çalışmamızı önemsiyoruz.”


Daha sonra stantları gezen Başkan Topbaş, yöresel tatlardan tattı ve vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.


İBB



Geri Dön