20 / 04 / 2024

İnşaat malzeme fiyatları konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

İnşaat malzeme fiyatları konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Temmuz ayında yapılan konut satışları hakkında değerlendirmede bulunan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, malzeme fiyatlarındaki artışın konut satışlarını olumsuz bir şekilde etkilediğini dile getirdi. 



Türkiye’de Temmuz ayında konut satışları bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 53 azaldı. 107 bin 785 olarak kaydedildi. Milliyet'te yer alan habere göre; Bu sene ilk 7 aydaki konut satışları ise 660 bin 595 olarak kaydedildi. İstanbul yüzde 17.5 ile en yüksek paya sahip oldu. Onu yüzde 9.8 ile  Ankara  ve yüzde 5.4 pay ile  İzmir  takip etti. Bu sene geçen yıla göre satışlarda ciddi bir düşüş olduğu gözlemlendiğini belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, malzeme fiyatlarındaki yükselişin konut satışlarını olumsuz bir şekilde etkilediğini dile getirdi.

İnşaat malzeme fiyatları konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Sektörün neredeyse durduğunu söyleyen Kahraman, “Konuyla ilgili yaptığımız araştırmaya göre inşaat demiri, çimento, membran, tavan profil, pvc hammadde, elektrik kablosu gibi daha sayılabilecek pek çok üründe geçen yıla göre yüzde 100’ün üzerinde artış yaşandı. Sektörü olumsuz etkileyen bu durumun bir an önce düzelmesi için bakanlıklar nezdinde girişimde bulunduk. Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün canlanması ve ekonomiye katkısının artması için elimizden geleni yapacağız ve fahiş fiyat artışlarıyla mücadele edeceğiz” dedi.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Temmuz 2021'de ne oldu?


Geri Dön