20 / 04 / 2024

Mamak Belediyesi Kentsel Yenileme projesinin temellerini attı!

Mamak Belediyesi Kentsel Yenileme projesinin temellerini attı!

Mamak ilçesinde üç ayrı mahallede yürütülen proje kapsamında 870 konutun temeli Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce'nin katıldığı törenle atıldı.



Mamak Belediyesi, Altıağaç-Karaağaç-Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi'nin temellerini attı. 


Temel atma törenine, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgiıl, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Mamak Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle uygulanan proje kapsamında 574 bin metrekarelik alanda 5 bin 420 konut yapılacak. 


Yeni yerleşim alanında konutların yanı sıra, 4 cami, 2 ticaret merkezi, 4 okul, 1 (Aşevi)Kızılay Binası ve 2 sosyal kültürel tesis yer alacak. 


"Ortak oluyoruz" Proje kapsamında vatandaşların yüzde 91'i ile anlaşma sağlandığını kaydeden Akgül, "Projeye ilk adım atarken vatandaşlarımızla defalarca toplantı yaptık, görüşlerini aldık. Karşılıklı iletişimle bugün artık temel atma aşamasına geldik. Hedefimiz her alanda yıldızlaşan bir ilçe inşa etmek. İktidarımızdan aldığımız güç, hükümetimizden aldığımız destek ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yoğun gayretleri ve TOKİ Başkanlığımızın destekleri ile bu mutluluğa ortak oluyoruz. Mamak bizim evimiz, Mamaklılar ise ailemiz. Bugün şehircilikte bir çığır daha açmak için buradayız. Vatandaşlarımızın sağlığı ve konforu için projeler geliştirmeye, dev yatırımları hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi. 


Kira yardımına devam 5 ayrı konut tipi mevcut bulunan projenin yüzde 21'inin konut, yüzde 57'sinin yeşil alan ve yüzde 22'sinin de imar yolları ve sosyal donatı alanlarına ayrıldığını belirten Akgül, beton yığını değil, yaşam alanı oluşturuyoruz dedi. Mamak Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterileriyle başlayan törende konuşan Bakan Güllüce vatandaşlara kira yardımının devamı konusunda müjde verdi. 2014 Mart Ayı'ndaıı beri bu alandaki vatandaşlara kira yardımı yapıldığını belirten Bakan Güllüce yardımların konutların yapımı tamamlanıncaya kadar devam edeceğini belirtti. Akgül'ün proje konusunda büyük çaba gösterdiğini kaydeden Güllüce, "Mesut Bey, Mamak halkının şu işini daha hızlı bitirmeliyim dedi. Bu noktaya geldik. Gözünüz aydın, gözümüz aydın" diye konuştu. 


Yapılan konutların, hem depreme dayanıklı hem de yaşanabilir olması gerektiğini vurgulayan Güllüce, "Türkiye'nin her yerini şantiyeye çevirdik. 50 sene öncesinin Türkiyesi değil artık. Binaların Yeni Türkiye'ye uygun olması lazım. Biraz sonra beton makinesi çalışmaya başlayacak. Beton Büyük ölçekli projeler Hükümetin aldığı karar çerçevesinde şehirlerdeki eskimiş, plansız, sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale gelmesi için büyük ölçekli projeler yürüttüklerini belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 58 il de 109 belediye ile kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarını söyledi. Turan, "144 dönüşüm bitirdik, kentsel dönüşüm ile 70 bin konut inşa ettik. 125 projemiz kentsel dönüşüm odaklı devam etmektedir ve 3 tanesi Mamak'ta aktif olarak yapılmaktadır. Bu alan inşallah birkaç yıl içerisinde Ankara'nın yıldızı olacak. Çağdaş kentleşmenin en önemli örneklerinden birisi olacak" dedi. makinesinin çalışması demek, Türkiye çalışıyor, Türkiye kalkmıyor demek. Barajlar, yollar, okullar, barajlar, hastaneler yapılıyor demek. Türkiye'nin kalkınmışlığı hiç durmasın" dedi. 


Milliyet Ankara


Geri Dön