18 / 04 / 2024

Mamak Kıbrıs Mahallesi vatandaşları tapularına kavuştu!

Mamak Kıbrıs Mahallesi vatandaşları tapularına kavuştu!

Mamak Belediyesi Kıbrıs Mahallesi’nin yıllardır çözülmeyen tapu mülkiyet sorununu çözüme kavuşturdu. 16 bin vatandaşı ilgilendiren plan değişikliği sonrasında vatandaşlar tapularını Kıbrıs Köy Derneği’nde Başkan Mesut Akgül’ün elinden aldı.



Mamak Belediyesi Kıbrıs Mahallesi’nin yıllardır çözülmeyen tapu mülkiyet sorununu çözüme kavuşturdu. 16 bin vatandaşı ilgilendiren plan değişikliği sonrasında vatandaşlar tapularını Kıbrıs Köy Derneği’nde düzenlenen törenle Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün elinden aldı. Törende vatandaşların tapularını teslim eden Akgül, mahalle’nin imar sorununu çözmek için sabırla çalıştıklarını kaydederek, “Halkımıza verdiğimiz sözleri tutmanın gayreti içinde olduk. Söz verdik yaptık” dedi. Klasik parselden emsalli parsele (ada bazlı) dönüşen imar değişikliğiyle 1700 parsellik alan üzerinde imarlı yapılaşmanın önü açıldı. Aydınlatmadan kanalizasyona, yol açımından temizliğe kadar alt ve üst yapı sorunlarının çözüme kavuşacağı imar değişikliğiyle emsal 0,75 ve 1, 30’dan 2’ ye yükselerek inşaat alanı arttı.


YATIRIMCI RAĞBET GÖSTERECEK

İmar çalışması yapmanın zor ve zahmetli bir iş olduğunun altını çizen Akgül, “bugün düzenlediğimiz törenle tapusunu dağıtacağımız Kıbrıs Güneybayındır Revizyon imar planı dediğimiz, mahallemizin büyük bir kısmını kapsayan alan, aynı zamanda birinci etap. İkinci ve üçüncü etap dediğimiz genişleme alanlarında çalışmalar devam ediyor. Mahallemizde yol açımı, altyapı hizmetleri ve yapılaşma gerçekleşemiyordu. Plana başladık ve hızla takip ettik. Asıl beklenen ve kangren haline dönen kısmını çözdük. Buradaki hak sahiplerimizin tamamı eşit şartlarda ve ada bazında imar planına kavuşmuş oldu. Gerçekleştirdiğimiz imar değişikliği ile yatırımcı müteahhitler de bölgeye rağbet edecek. Kıbrıs mahallemiz bu değişikle yalnızca Mamak’ın değil, Ankara’nın en cazip yerlerinden biri olacak. Bu planlarla bunun önünü açtık” dedi.


KIBRIS MAHALLESİ’NE ARDI ARDINA MÜJDE

İmar planı değişikliğinin yanı sıra çok büyük atılımlarda gerçekleştirdiklerinin altını çizen Akgül, “Mamak’ta ilk üniversiteyi bu bölgeye inşa ediyoruz. Araştırma laboratuarları bitmek üzere. Mavi Göl’ün etrafının yapılaşması da bölgeye ciddi bir değer kazandıracak. Biz de Selçuklu mimarisinden oluşan kültür merkezi, aile merkezi, bilgi evi, kapalı pazar yerinden oluşan projemizi mahallemize kazandırıyoruz” dedi. Akgül, Kıbrıs Mahallesi’ne Mamak Belediyesi olarak Selçuklu mimarisinden bir de cami yapacaklarını söyledi.


VATANDAŞ, TAPU HARCI ÖDEMEYECEK

Törene Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Grup Başkanvekili Faruk Gültekin, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mahalle halkının site şeklinde, yeşil alanlı yapılara kavuşacağını belirten Akgül, tapu kadastroyla yapılan anlaşma neticesinde vatandaşların tapu harcı ödemeyeceğini belirtti.


MAHALLELİ MUTLU

Yıllardır bekledikleri tapularına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Mümtaz Şen (73),”14 yıldır umutla bekliyordum. Herşey değişecek, çok mutluyum” dedi. 20 yıldır umutla tapusunu beklediğini belirten Habip Kayaaltı da (49), “20 yıldır özlemle bekliyordum. Her şey değişecek, dairemiz olacak. Hizmet gelecek. Mutluyum, umutluyum. Başkanıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Milliyet 


Geri Dön