24 / 04 / 2024

Mamak TOKi Konutları 'nda yaşayanlar kar yağınca açılmayan yollardan şikayetçi!

Mamak TOKi Konutları 'nda yaşayanlar kar yağınca açılmayan yollardan şikayetçi!

Mamak Kusunlar Mahallesi'nde yapılan TOKİ Konutları 'nda yaşayan vatandaşlar kar yağınca açılamayan yollardan, bir saatte ancak gelen otobüslerden ve bir türlü ısınmayan evlerinden şikayet ediyor




Mamak Kusunlar Mahallesi'nde yapılan  TOKİ  Konutları'nda yaşayanlar, kar yağınca açılamayan 

yollardan, bir saatte ancak gelen otobüslerden ve bir türlü ısınmayan evlerinden şikayet ediyor Projelerinde değişiklik oldu TOKİ tarafından dar gelirli aileler için Mamak'ta yapılan konutları, mahalle sak. inleri 'azap konutları' olarak değerlendiriyor. 


Sözleşmelerinde binaların doğal gazlı olarak belirtildiğini savunan mahalleli, projelerin sonradan nedenini bilmedikleri bir şekilde katı yakıtlı merkezi sisteme dönüştürüldüğünü iddia ederek, "Türkiye'de hiçbir dar gelirli TOKİ konutlarında olmayan yükseklikte bir aidat ödüyoruz. Ben bu parayı verebilecek olsam burada işim ne?" ifadelerini kullandı. 


Dilekçe de yazdılar Mahalle sakinleri, "Biz, alt gelir grubu muyuz, üst gelir grubu muyuz?" diye tepki gösterirken, "Ödemelerimiz çok çılgın. Mahalleli 155 ile 125 lira arasında aidat ödüyor. 


Devlet, sosyal konutları olarak yakıtını dahi karşılamak üzere verdiği konutlardan 35 lira aidat alıyor. Cami kapalı, sağlık ocağı kapalı, pazar yerimiz yok. 350-400 imza topladık ama TOKİ dilekçemizi kabul etmedi, başkana ulaşamıyoruz" dedi


Milliyet


Geri Dön