24 / 04 / 2024

Mamak'ta bir apartmanda büyük tehlike!

Mamak'ta bir apartmanda büyük tehlike!

Ankara Mamak’ta beş ay önce yoğun kar yağışı nedeniyle çöken Göl Apartmanı’nın istinat duvarında oluşan yarık, son yağışlar nedeniyle büyüdü. Apartmanda hâlâ 1 kişi yaşıyor



Ankara Mamak’ta beş ay önce yoğun kar yağışı nedeniyle çöken Göl Apartmanı’nın istinat duvarında oluşan yarık, son dönemde etkili olan sağanak yağış nedeniyle büyüdü. Yetkililerin boşalttığı binada evi bulunan İbrahim Çoban, kalacak başka yeri olmadığı için apartmanda yaşamaya devam ediyor.


Mamak Neşet Ertaş Caddesi’nde bulunan Göl Apartmanı’nın istinat duvarı, geçtiğimiz ocak ayında etkili olan yoğun kar yağışının ardından çöktü. 2 daire ve 1 dükkanın zarar gördüğü olayın ardından hernüz müdahale edilmeyen duvardaki yarık, son günlerde etkisini sürdüren sağanak yağış nedeniyle büyüdü. Apartmanın bahçe kısmında oluşan çatlaklar oluşunca, çevre güvenliği alan polis ve Mamak Belediyesi zabıta ekipleri, binayı boşaltarak vatandaşların giriş çıkışına izin vermedi. 


APARTMANDA TEK BAŞINA


Bina sakinlerinden İbrahim Çoban, kalacak yeri olmadığı için geceyi çökme riski bulunan dairesinde geçirdi. Çok korktuğunu ama başka çaresinin olmadığını ifade eden Çoban, “Eve korkarak girdim ama mecburum. Günü kardeşimin evinde geçirdim.İnsanları rahatsız edemeyeceğim için gece saatlerinde kendi evime geri geldim. Şu an binada tek başımayım. Gelecek hafta çalışma başlayacağı söylendi. İlk olayın ardından da bize aynı cevap verimişti. Aradan geçen 5 ayda hiçbir şey yapılmadı” diye konuştu.


BEŞ AYLIK İHMAL


Duvardaki yarığın büyümesi nediniyle cadde üzerindeki diğer binalarda yaşayan vatandaşlar da tedirgin oldu. Caddedeki 143 numaralı apartmanın yöneticisi Sevcan Aydoğan şöyle konuştu:


“5 aydır ne bir gelen ne de çalışma yapan var. Müteahhitler ortada yok. Mamak Belediyesi’ne, Göl Apartmanı’nın üzerimize yıkılma riski bulunduğunu ve bunun için önlem alınması gerektiğini ifade ettiğim bir dilekçe yazdım ama hiçbir cevap alamadım. İlk çökmenin yaşandığı günden beri yukarıdaki apartmanların lağım suları, bizim binamıza sızıyor. Duvar da şişmeye başladı. Çalışma yapmak için birilerinin ölmesini bekliyorlar. Yazık, bir çökme yaşansa bölgedeki 3 apartman da risk altında.”


BELEDİYE ÖZEL PROJE HAZIRLADI


Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Mamak Belediyesi yetkilileri, vatandaşın möağduriyetinin kısa sürede giderileceğini belirterek şunları söyledi:


“Bölge, apartmanların yoğunluğu ve istinat duvarının uzunluğu nedeniyle çok riskli. Çalışma alanı dar olduğu için oraya iş makinesi sokmak neredeyse imkansız. Yanlış bir hamle bölgedeki tüm apartmanlar için sıkıntıya nenden olabilir. Vatandaşa kesinlikle sırtımızı dönmedik, onları sahiplendik. Duvar için bir üniversite ile özel proje hazırladık. İhale süreci bitmek üzere. 12 metre yükseliğindeki istinat duvarı özel bir yöntemle inşa edilecek.”



Hürriyet Ankara





Geri Dön