19 / 04 / 2024

Mamak'ta büyük bir dönüşüm yaşanıyor!

Mamak'ta büyük bir dönüşüm yaşanıyor!

Başkent’in en büyük ilçelerinden biri olan Mamak, kentsel dönüşüm, spor ve sosyal yatırımlarıyla büyük bir dönüşüm yaşıyor. Akgül, “Mamak için hazırladığımız kapsamlı projelerimizle yapılamaz denilen birçok şeyi yaptık. " dedi.



Mamak’ta ilklere imza atan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kentsel dönüşüm çalışmalarında yapılamaz denilenleri yapıyor. Akgül, Mamak’ın gecekondulaşmasıyla sıkıntılı bölgelerinden biri olan Gülseren-Anayurt’ta kentsel dönüşüm projesi hazırladığı zaman proje hakkında oluşan genel kanı ‘bu bölgede yapılamaz, uygulanamaz’ şeklinde oldu. Hak sahipleriyle yapılan anlaşmalar sonrasında hızla başlayan proje, 440 bin metrekarelik bir alanda uygulanıyor. Bölgedeki gecekonduları yıkan Mamak Belediyesi, eğitim ve dini tesisleri park ve yeşil alanlarıyla bölgeyi yeniden ve modern bir şekilde dizayn etti.


Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mamak için hazırladığımız kapsamlı projelerimizle yapılamaz denilen birçok şeyi yaptık. Gülseren-Anayurt’ta kentsel dönüşüm çalışması yapacağımızı söylediğimizde karşımıza ilk olarak yanlış kanaatlerden oluşan engeller çıktı. Kanaatlerdeki bu engeli yıkmak oradaki gecekonduları yıkmaktan daha zordu. Ancak bizler ekip halinde çalışarak yapılamaz denileni başardık. Mamaklıların hak ettiği modern yaşam alanlarını onların hizmetine sunuyoruz” dedi.


BÖLGE GECEKONDULARDAN TEMİZLENİYOR

Hak sahiplerinin yüzde 77’si ile anlaşan Mamak Belediyesi, projenin yüzde 21’ini konut alanı, yüzde 79’unu da yeşil alan, yol ve sosyal donatıya ayırdı. Gülseren-Anayurt ,okul, ticaret merkezi, sağlık tesisi, sosyo-kültürel tesisleriyle dönüşümün en güzel örneklerinden biri oluyor. Bölgede bulunan gecekonduların büyük bir kısmı yıkılarak, bölge gecekondulardan temizlendi. Mamak Belediyesi, 2 bin modern konutun inşaatına devam ediyor. Tamamlanan 700 konut en kısa zamanda hak sahiplerine teslim edilecek. İhalesi yapılan yeni bölümlerle proje tüm hızıyla devam ediyor.


Hürriyet 


Geri Dön