29 / 03 / 2024

Mamak'ta dönüşüm kapsamında 2 bin konut kazandırılacak!

Mamak'ta dönüşüm kapsamında 2 bin konut kazandırılacak!

Mamak Belediyesi' nin Gülseren - Anayurt Mahalleleri 'nde yapımı süren kentsel yenileme projesi kapsamında konutlar hızla yükseliyor.



Yaklaşık 600 bine yakın nüfusuyla Ankara'nın en hızlı gelişen ilçeleri arasında ön sırada yer alan Mamak, yatırımcılar için de yeni çekim merkezine dönüştü. Mamak Belediyesi'nin Gülseren-Anayurt Mahalleleri'nde yapımı süren kentsel yenileme projesi kapsamında konutlar hızla yükseliyor. 5 bin 450 konuttan oluşan proje kapsamında, 2 bin konutun hızla yükseldiği çalışmaları yerinde inceleyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, proje kapsamında tamamlanan örnek daireleri de gezdi. 



Günlük değil geleceğe yönelik yatırımları Mamak'a kazandırdıklarını kaydeden Akgül, proje kapsamında bin 219 konut, 2 adet ticaret merkezi ve 1 adet caminin daha ihalesini gerçekleştirdiklerini söyledi. 



Bin 219 konutun ihalesi yapıldı 

440 bin metrekare alana sahip proje kapsamında yapımız hızla devam eden 2 bin konutun 700'ünün teslim aşamasına geldiğini kaydeden Akgül, konutlar hakkında da bilgi verdi. Proje kapsamında 2 bin konutun yanı sıra 3 tane cami, 2 tane okul, 3 tane ticaret merkezi,1 tane sıhhat tesisi, 2 tane sosyo-kültürel tesis ve ilçe emniyet müdürlüğü'nin mahalleye kazandırılacağını belirten Akgül, "Gülseren-Anayurt'ta modern bir kent yükseliyor. Mahalle konseptinde meydanların yapılacağı 3.etap kapsamında,1219 konut, 2 tane ticaret merkezi,1 tane cami'nin daha geçtiğimiz ay ihalesini yaptık. Yüzde 21'i konut, yüzde 79'u yeşil alan olmak üzere, bol yeşil alanları, depreme dayanıklı binaları ile daha önce kentin vitrini konumunda gecekonduların görüldüğü alanda modern konutların yükseldiğini görmek, ilçemiz için önemli bir avantaj" dedi. 


Milliyet Ankara


Geri Dön