20 / 04 / 2024

Mamak'ta inşaat temeli kazısı caddeyi çökertti!

Mamak'ta inşaat temeli kazısı caddeyi çökertti!

Temeli geçtiğimiz Cuma günü atılan inşaatta devam eden kazı çalışmaları sırasında 937. Cadde aşağı doğru kaymaya başladı. Önceki gün oluşan göçük nedeniyle cadde ulaşıma kapandı.



Mamak'ta inşaat çalışmalarının etkisiyle oluşan göçük caddeyi yuttu. Boru hatları zarar görünce bazı evleri su bastı. Mahalleli, "Evlerimize giremiyoruz. Binada çatlaklar oluştu. Doğalgaz patlamak üzere" dedi


Mamak'ta 3 ay içinde 3. göçük kabusu yaşandı. Kasım 2014'te Cengizhan Mahallesi'nde heyelan ve toprak kayması nedeniyle binalar boşaltılmış, Ocak ayı başında ise Boğaziçi Mahallesi'nde istinat duvarı çökmüş ve bazı binalar zarar görmüştü. Bu kez göçüğün adresi ise Durali Alıç Mahallesi oldu. Temeli geçtiğimiz Cuma günü atılan inşaatta devam eden kazı çalışmaları sırasında 937. Cadde aşağı doğru kaymaya başladı. 


Önceki gün yaklaşık 50 metrelik kısımda oluşan göçük nedeniyle cadde ulaşıma kapandı. Göçük oluşan kısım ahşap bariyerlerle kapatıldı. 

Cadde bir süre sonra tamamen ortadan kalktı. Caddenin altından geçen boru hatları zarar görünce bazı evleri su bastı. Yetkililerden yardım talep eden mahalleliler, "937.

 

Cadde diye bir cadde artık yok" diye konuştu. 

Yoldaki çökmenin devam ettiğini belirten mahalle sakinleri, yaşananları şöyle anlattı: "Gece bakıyorsunuz farklı, gündüz bakıyorsunuz farklı. Yolda çökme sürekli devam ediyor. 937. Cadde diye bir cadde kalmadı. 1 metrelik bölümü kaldı, o da herhalde kaldırım payı. Şu anda suyumuz ve elektiriğimiz yok. 

Bina zeminlerinde 1 metrelik çatlaklar var. Doğalgaz kesilmedi ve patlama riskiyle karşı karşıyayız." 


GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRDİLER 


Binaların da çökme riski altında bulunduğunu belirten bazı mahalle sakinleri geceyi dışarıda geçirdi. İnşaat görevlilerinin Cuma günü gelip kazı çalışmasına başladıklarını anlatan mahalleli, "önce bariyerler tamamıyla kendi sınırındaydı. Gün geçtikçe bariyerlerin yeri değişti. Sonra bunlar yaşandı. Çoluk çocuk  Ankara  ayazında sokaktaydık. 


Mamak Belediyesi'nden bir ekip geldi. Oturulabilir ya da oturulamaz diye bir rapor istedik, hiçbir şey vermediler. 

'Evinize rahatça girip çıkabilirsiniz' demediler" dedi. 


MÜTEAHHİTİN HATASI


Bölgedeki boru hatlarının patlamasından dolayı çökme hızının artması ve apartmanların bodrum katlarına su sızmasının ardından ASKİ yetkilileri bölgede çalışma başlattı. 

Mamak Belediyesi ise otaya çıkan durumun tamamen müteahhit hatasından kaynaklandığını, sorunun ortadan kaldırılması için çalışma başlatıldığını ifade etti. 


Habertürk Ankara


Geri Dön