20 / 04 / 2024

Mamak'ta istinat duvarı çöktü!

Mamak'ta istinat duvarı çöktü!

Son günlerde etkili olan kar yağışı Mamak’ın Boğaziçi Mahallesi Neşat Ertaş Caddesi’ndeki bir binanın istinat duvarının çökmesine neden oldu. Çöken duvar yan apartmana zarar verdi.



Son günlerde etkili olan kar yağışının çökmeye neden olduğu belirtilen Göl Apartmanı’nın istinat duvarı, yakınında yer alan apartmanın üzerine devrilerek, 2 daire ve 1 dükkana zarar verdi. Olay sırasında odalarda birinin olmaması, olası bir faciayı önledi.


Dün sabah saat 09.00 sıralarında meydana gelen olayın ardından bölgeye  itfaiye, polis ve Mamak Belediyesi ekipleri geldi. Zarar gören apartman sakinlerinin tahliye edilmesinin ardından bölgede güvenlik önlemi alındı. Belediye ekiplerinin hızlı istinat duvarını güçlendirme çalışması yaptığı sırada polis ve zabıta ekipleri de, bölgedeki diğer binaların ziline basarak, vatandaşları dışarı çıkardı. 


İstinat duvarının çöküşünü deprem sandıklarını belirten Göl Apartmanı sakinlerinden Nazım Gökalp, “Binanın ön cephesinde oturuyorum. Çocuklarım okulda, eşim işteydi. Gürültü ve sarsılma nedeniyle deprem oluyor sandım. Çok korktuk ve hemen dışarı çıktık. Apartman tamamen boşaltıldı. Herkes yakınlarının yakınına ya da belediyenin misafirhanesine gitti. Belediye yetkilileri, binaya tekrar oturabilmemiz için bir ay süre verdi” diye konuştu.


DEPOYA GİRDİ

Çökme sonucu dükkanı zarar gören Hamza Genç ise kaza anında yaşadığı şaşkınlığı şöyle anlattı:

“İstinat duvarı marketimin deposuna girdi. Kasanın başında otururken bir gürültü koptu ve ‘ne oldu’ demeye kalmadan sarsıldım. Üstteki dairelerin oturulacak hali kalmadı. Çok korkuyoruz ve şimdi bize ne olacağını, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Komşularım evlerini tamamen boşaltıldı ama ben dükkanımı bırakıp, gidemiyorum.”


Hürriyet Ankara


Geri Dön