18 / 04 / 2024

Manavgat'a 72 milyon TL'lik altyapı yatırımı yapılacak!

Manavgat'a 72 milyon TL'lik altyapı yatırımı yapılacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Manavgat’a büyük önem verdiğinin altını çizen Ömer Şahin, "ASAT tarafından 2015 yılı için Manavgat’a 72 milyon TL’lik altyapı yatırımı yapılacak" ded




Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, ASAT’ın Manavgat Temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında 2015 yılında ilçede yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

2015 yılında ilçeye çok büyük yatırımlar yapılacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, 2015 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin toplam yatırım bütçesinin 300 milyon TL olacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Manavgat’a büyük önem verdiğinin altını çizen Şahin, "ASAT tarafından 2015 yılı için Manavgat’a 72 milyon TL’lik altyapı yatırımı yapılacak" dedi. Şahin ASAT’ın Manavgat’a yapacağı yatırımları, "Arıtmaların kapasitelerinin arttırılması, Titreyengöl’de kanalizasyon ve içme suyu hatlarının yapımı, Kızılot’a 14, Sarılar’a 5, Hatıplara 4.5, Ilıca’ya 9, Evrenseki’ye 1.5 kilometre lik kanalizasyon şebekesinin yapımı, AB projesi kapsamında 65 kilometrelik yenileme çalışması ve 6 kilometrelik yeni hat yapımı, Şelale’den su deposuna kadar asbestli basınçlı boruların değiştirilmesi, yağmursuyu hatlarının yapılması ve derin deniz deşarjı" şeklined sıraladı.

İlçede artıma tesislerinin kapasitelerinin arttırılacağını da kaydeden Şahin, "Arıtmalara 50 bin metreküplük ilave yapacağız. Artırma tesislerini gerçek anlamda arıtma yapar hale getireceğiz" diye konuştu. Şahin, son günlerde derelerde yaptıkları temizlik çalışmaları sırasında bazı turizm tesislerinin atık sularını derelere bıraktıklarını tespit ettiklerini ifade ederek, "Bundan sonra otellerin derelere atık su bırakmalarını engelleyeceğiz. Manavgat’a kimsenin kötülük yapmaya, hiç kimsenin Manavgat’ın değerlerini har vurup harman savurmaya hakkı yok” diye konuştu.

İlçeye doğu bölgelerinin ihtiyacını karşılamak için asfalt tesisi kurulacağını da kaydeden Şahin, "Hacıobası Köyü’ne kurulacak olan tesis için hemen her şey tamamlandı. Konu şu anda Başbakanlık’ta. Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANTTEPE A.Ş. tarafından kurulacak olan sıcak plent tesisiyle, Antalya’nın doğu bölgelerinin Gazipaşa’ya kadar ihtiyacı karşılanacak" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 bütçesinden köylere hizmet için yaklaşık 100 milyon TL’lik bir bütçe oluşturulduğunu ifade eden Şahin, “Daha önceki yıllarda Özel İdare’dn en fazla 25 milyon, KÖYDES’ten de 15 milyon lira olmak üzere 40 milyon liralık köylere yatırım yapılabiliyordu. Şimdi sadece Büyükşehir Belediyesi 100 milyon lirayı kırsal bölgenin gelişimine harcayacak" dedi. Ömer Şahin, öncelikle grup yolları olmak üzere Manavgat’ta ki bütün köy yollarının 2019 yılına kadar sıcak asfalt yapılacağı bilgisini de verdi.



Milliyet


Geri Dön