24 / 04 / 2024

Manavgat'ta Köy Evleri projesi gerçekleşecek!

Manavgat'ta Köy Evleri projesi gerçekleşecek!

MANAVGAT'ta kırsal bölgelerde yapılacak konutlar için vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek geleneksel ev projeleri görücüye çıktı.



Manavgat Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen ve imar planı bulunmayan yerleşim yerlerinde uygulanmak üzere ücretsiz olarak vatandaşlara verilmesi için Manavgat Köy Evleri Tip Projeleri hazırlattı. Geleneksel tarzda projelendirilen konutlar 75 metrekare ile 338 metrekare arasında değişiyor. Manavgat Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 1 katlı ve 2 katlı olarak hazırladığı 18 ayrı ev projesinin yanında ayrıca ahır veya depo olarak kullanılabilecek 2 ayrı müştemilat projesini de vatandaşların beğenisine sundu. Projeler, Manavgat Belediyesi Side Hizmet Binası'nda bulunan meclis toplantı salonu girişinde sergilenmeye başladı.


Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kırsal yerleşim yerlerinin bölgenin fiziki şartlarını, kültürel yapısını, ait oldukları dönemin yaşam biçimlerini yansıttığını belirterek, "Manavgat Belediyesi olarak 6360 sayılı yasanın bize tanıdığı hak çerçevesinde, kırsal yerleşimlerin en güzel örneklerinin sergilendiği kırsal mahallelerimizde doğal ve kültürel değerlere dikkati çekmek, vatandaşlarımızın kolay ve sağlıklı yapı inşa edebilmesini sağlamak amacıyla belediyemizce çalışma yaptık" dedi. 


Geleneksel tarzda hazırlanan Manavgat Köy Evleri Tip Projeleri ile temel amaçlarının Manavgat ve yakın çevresindeki yerel mimari zenginliğin yok olmasını önlemek olduğunu vurgulayan Başkan Sözen, "Yerel mimari kimliği günümüz teknolojisiyle bütünleştirerek, zenginliklerimizi, gelenek ve göreneklerimizi gelecek kuşaklara aktarabilmek oldu. Bu hizmetle köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan vatandaşlarımızın konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapıları yapabilmek için önlerine çıkan proje bedeli maliyetleri kalkacak, köyden kente göç azalacak, köylerimizde yöresel mimariye uygun kaliteli yapı yapılabilmesinin önü açılacak" diye konuştu.



Hürriyet



Haber Milliyet Akdeniz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;


Manavgat Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen ve imar planı bulunmayan yerleşim yerlerinde uygulanmak üzere ücretsiz olarak vatandaşlara verilmesi için Manavgat Köy Evleri Tip Projeleri hazırlattı. Geleneksel tarzda projelendirilen konutlar 75 metrekare ile 338 metrekare arasında değişiyor. Manavgat Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 1 katlı ve 2 katlı olarak hazırladığı 18 ayrı ev projesinin yanında ayrıca ahır veya depo olarak kullanılabilecek 2 ayrı müştemilat projesini de vatandaşların beğenisine sundu. Projeler, Manavgat Belediyesi Side Hizmet Binası'nda bulunan meclis toplantı salonu girişinde sergilenmeye başlandı. 



Milliyet Akdeniz 


Geri Dön