26 / 04 / 2024

Manisa Bedeliyesi yatırımda birinci sırada!

Manisa Bedeliyesi yatırımda birinci sırada!

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, yüzde 51.32'lik oran ile bütçelerinden yatırımlara en çok pay ayıran belediyeler arasında ilk sırada yer aldı.




MANİSA Büyükşehir Belediyesi, yüzde 51.32'lik oran ile bütçelerinden yatırımlara en çok pay ayıran belediyeler arasında ilk sırada yer aldı. 


Manisa Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ayırdığı yüzde 51.32'lik pay ile öz kaynaklarını hizmet odaklı yatırıma dönüştüren belediyeler arasında ilk sırada yer aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi elde ettiği oranlarla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve  Adana  gibi Türkiye'nin en büyük şehirlerini de geride bıraktı. Büyükşehir belediyelerinin nüfusları, ekonomik düzeyi ve gelişmişlik endekslerine göre dağıtılan payların önem arz ettiğini anlatan MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kamu kaynaklarının etkin ve verimli olarak kullanılması yönündeki mali disiplin uygulamasıyla daha önceki yıllarda olduğu gibi 2015 yılında da büyük bir hassasiyet göstererek faaliyet dönemini sonlandırdıklarını ifade etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tüm mali durumunu gösteren, 2015 yılı kesin hesap raporunun haziran ayı meclis toplantısında görüşülerek karara bağlandığını dile getiren Başkan Ergün, yatırımların 17 ilçede artarak devam ettiğini vurguladı. Ergün, "2015 yılında yüzde 51.32'lik pay ile 324 milyon 3 bin 972.09 lira yatırımlara harcanmıştır. Kesin hesap raporu doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi içerisinde, gerçekleşen bütçeler arasında yatırımlara en çok pay ayıran ve öz kaynaklarını hizmet odaklı yatırıma dönüştüren belediyeler arasında Manisa Büyükşehir Belediyemiz ilk sırada yer aldı. Manisalı vatandaşlarımızın ödemiş oldukları her bir kuruş verginin, 17 ilçemizde yaşayan değerli Manisalı vatandaşlarımıza, eşit hizmet, proje ve yatırım olarak tekrar geri dönmesi amacı ile mesai mefhumu gözetmeksizin tüm personellerimize birlikte çalışmalarımıza aralıksız olarak devam edeceğiz" diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön