24 / 04 / 2024

Manisa Büyükşehir Belediyesi inşaatları denetledi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi inşaatları denetledi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Saruhanlı ilçesinde işgaliye kurallarına uymayan işletmelere ve güvenlik şeridi dışına çıkan inşaatlara cezai işlem uyguladı. İşte denetimlerin ayrıntıları...



Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Saruhanlı ilçesinde işgaliye kurallarına uymayan işletmelere ve güvenlik şeridi dışına çıkan inşaatlara cezai işlem uyguladı. Uygulama hakkında bilgi veren Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, “Daha önce ihtar verdiğimiz işletmeler ve inşaatlar, belirtilen kurallara uymadıkları için haklarında cezai işlem uygulandı” dedi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Saruhanlı ilçesinde görev, yetki ve sorumluluğuna bırakılan alanlar, Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından denetlendi. Denetimde güvenlik kurallarını uygulamayan ve inşaat malzemelerini gelişigüzel çevreye bırakan işletmeler cezai işleme tabi tutuldu.

Çalışma hakkında bilgi veren Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla Saruhanlı ilçesinde Büyükşehir Belediyesi’nin görev, yetki ve sorumluluğundaki alanlar, ekiplerimiz tarafından denetlendi. Bu denetleme sırasında işletmeler işgaliye kuralları, inşaatlar ise güvenlik kurallarına riayet edilmesi yönünde uyarıldı. Ekiplerimiz, bu alanlarda ikinci kez denetim yaptılar. Bu denetim sırasında özellikle inşaat atıklarının gelişigüzel çevreye bırakılması, çalışma sahasının dışına taşması ve güvenlik şeridi olmayan inşaatlara cezai işlem uygulandı” dedi. İra, denetimlerini aralıksız devam edeceğini de sözlerine ekledi.


Hürriyet Yerel




Geri Dön