18 / 04 / 2024

Manisa-İzmir çevre düzeni yeni imar planı açıklandı!

Manisa-İzmir çevre düzeni yeni imar planı açıklandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın askıya çıkardığı Manisa-İzmir Çevre Düzeni Planı'nda değişiklikler yapıldı. Gaziemir Yeni Fuar Alanı'nın üst bölgesindeki alan imara açıldı. Bornova Pınarbaşı'ndaki tarım alanlarına konut izni verildi.



Bakanlık tarafından yapılan yeni plana göre Bornova'da satışı tartışmalara neden olan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'ne ait arazinin durumu da değişti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan imar planlarında 'yeşil alan' olarak ayırılan idari binalar, araç bakım merkezleri ve tesislerin bulunduğu 54 bin metrekarelik alan 'kentsel yerleşim alanı' olarak tescillendi. Danıştay'ın arazide yapılan imar planı değişikliği ve satış kararını iptal etmesine rağmen alanda konut yapımına olanak sağlandı. 


Şehir Plancıları Odası  İzmir  Şubesi'nin açtığı dava sonrasında iptal edilerek yeniden düzenlenen Manisa-İzmir Çevre Düzeni Planı askıya çıkarıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın öneriler ve çalışmalar doğrultusunda yeniden düzenleyerek üzerinde çalıştığı 1/100 bin ölçekli plan, bir ay boyunca askıda kalacak. İzmir'de bazı bölgelerde köklü değişiklikler getiren plana göre birçok yer imara açılırken konut turizm alanları artırıldı. Egedesonsöz'den Fatih Yapar'ın haberine göre, Gaziemir'de bulunan Yeni Fuar Alanı ve Ege Serbest Bölgesi'nin (ESBAŞ) üst tarafındaki tarım alanları 'kentsel gelişme alanı' olarak ilan edildi. Binlerce dönümlük arazi imara açılırken, bölgede konut yapılmasına da da izin verilmiş oldu. 


Tarım alanına konut!

Plana göre, dev konut alanlarından birisi de Bornova'ya geldi. Bornova Pmarbaşı'nda otobana yakın bölgede bulunan tarım alanları imara açıldı. Ayakkabıcılar Çarşısı ile nakliye kamyonlarının bulunduğu alanın arka tarafında yer alan geniş tarım alanlarına konut izni verildi. İzin verilirken de bölgenin sanayileşme ve konut ihtiyacı olduğu kaydedilirken, alan 'kentsel gelişme alanı' olarak tescillendi. 

Gaziemir'deki Yeni Fuar Alanı'nın üst bölgesindeki alan da imara açıldı. Dikili'ye 2 kat imar Dikili ilçesinin doğusunda büyük alanlar imara açıldı. Geniş arazilere konut izni verildi. Ayvalık yolunun doğusunda kalan Kabakum, Gökçeağıl, Kıratlı ve Salihler'in arka taraflarında geniş arazilere yeni yerleşim kararı getirildi. 

Konut ve imarlı arazilerin durumu 2 katına çıkarıldı. 


Milliyet Ege


Geri Dön