19 / 04 / 2024

Manisa Kula'da Orhan Acar Binası yıkıldı!

Manisa Kula'da Orhan Acar Binası yıkıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula girişinde bulunan Orhan Acar binası olarak bilinen noktada yıkım çalışması başlattı. Yıkılan binanın bulunduğu bölgenin yeşil alan, park, yol ve kavşak olarak değerlendirileceği öğrenildi.



Kula Orhan Acar binası olarak bilinen noktada Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım çalışması başlatıldı. Bu kapsamda bölgede bulunan iki binanın yıkımı gerçekleştirilirken, çalışmalar Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Faik Şentürk, Tuncay Ergün, MHP Kula İlçe Başkanı İbrahim Kilimci, Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinatörü Önder Baştürk ve vatandaşların katılımıyla başladı. Binanın yakımı ve bölgeye yapılacak olan projelerle ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, projenin hazır olduğunu ve Kula’ya yeni bir proje kazandıracak olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Orhan Acar ve çevresinde bulunan binaların kamulaştırıldığını hatırlatan Gençoğlu, “Bu noktada zorlu süreç olan Kamulaştırma çalışmalarını geride bıraktık. Bununla birlikte zaman kaybetmeden yıkım çalışmaları başladı. Yıkım çalışmalarının ardından projeyi hayata geçirmek adına gerekli adımları atacağız” diye konuştu.


YEŞİL ALAN, YOL VE KAVŞAK OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK

Yıkım çalışmaları yürütülen bölgede Kula’nın önemli bir sorununun çözüleceğine işaret eden Gençoğlu, “Yıkım çalışmaları bittikten sonra bölgeyi yeşil alan ve park olarak değerlendirerek Kulalı hemşerilerimize yeni bir sosyal alan kazandırmış olacağız. Ayrıca yan yol ve D-300 karayoluna yapılacak kavşak ile birlikte trafiği de rahatlatmış olacağız. Bu çerçevede bu çalışma Kula’ya nefes aldıran bir çalışma olacak” dedi.


KULA’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ

Orhan Acar binası ve çevresinde yürütülen çalışmaların Kula için önemine vurgu yapan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ise Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak yürütülen çalışmalar çerçevesinde Kula’nın çehresini değiştirdiklerini söyledi. Gelecek nesillere daha iyi bir Kula bırakmak için çalıştıklarının altını çizen Tosun, “Çok uzun zamandır Kula’nın giriş noktalarından birisi konumunda bulunan Orhan Acar binası, kötü görünümü, trafiği riske sokan konumu ve yan yolu kapatması açısından ciddi risk teşkil ediyordu. Bu nedenle burada başlatılan çalışmalar ilçemiz için büyük önem arz ediyor. Artık Kula’nın kötü görüntüsünden kurtulma zamanı gelmiştir. Yapılan çalışmaların Kula’mıza ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün ve daire başkanları olmak üzere, yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Hürriyet


Geri Dön