18 / 04 / 2024

Manisa Salihli OSB'de fabrika inşaatları yükseliyor!

Manisa Salihli OSB'de fabrika inşaatları yükseliyor!

Manisa’nın Salihli ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Aralık-2018 itibari ile en yüksek istihdam sayısına ulaşıldığı kaydedildi. 1. Etap’ta inşaatı devam eden firmalar tamamlanıyor.



Tarıma dayalı fabrikaların ağırlıkta olduğu Manisa’nın Salihli ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) en yüksek istihdam sayısına ulaşıldığı açıklandı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Salihli OSB Müdürü Çağrı Duygu, 1. etap Organize Sanayi Bölgesi'nde 46 firmanın faaliyette bulunduğunu, faaliyette olan firmalarda ise toplam 3 bin 263 kişinin istihdam ettiğini açıkladı.

Duygu, “İstihdam edilen kişilerin bin 275’i bayan personelden oluşurken gıda üretimi yapan bir firmamızda yaklaşık bin kişi istihdam edilerek şimdiye kadar bu seviyeyi geçen ilk firma olmuştur. 1. Etap’ta inşaatı devam eden firmalarımızın inşaat çalışmalarını tamamlayıp üretime geçmesi ve 2. Etap OSB’nin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 - 8 bin arasında olması beklenmektedir. Bölge istihdamına katkıda bulunan tüm firmalarımıza teşekkür eder çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu. 


Geri Dön