20 / 04 / 2024

Manisa Salihli'de yıkılan pazar yerinde kültür merkezi yükselecek!

Manisa Salihli'de yıkılan pazar yerinde kültür merkezi yükselecek!

Manisa Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, yıkılan 34 yıllık pazar yerinin olduğu alanda içerisinde yeraltı otoparkı, toplantı, konferans, seminer, sinema, nikah ve düğün salonları ve alışveriş merkezinin olacağı kültür merkezi yapılacağının müjdesini verdi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Salihli’deki eski kamyon garajının olduğu alanda modern pazar yerinin tamamlanıp hizmete açılmasıyla birlikte yıkımına başlanılan ve halk arasında eski çarşamba pazar yerinde yıkım çalışmaları gerçekleşti.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, yıkılan alana kültür merkezi yapılacağının müjdesini verdi. 

Başkan Kayda, “Salihlili hemşerilerime verdiğim tüm sözleri yerine getirmenin onuru ve gururunu yaşıyorum. Yapılamaz denilenleri yaptık, hayal edilen projeleri ilçemize kazandırdık. Hizmet yağmuru, 2019 yılında da sürecek. Yıkım çalışmaları biten eski çarşamba pazarının da yer aldığı 63 dönümlük bu alana devasa bir kültür merkezi yapacağız. Kültür merkezinin içerisinde ise konferans, seminer, eğitim, sinema, düğün ve nikah salonları bulunacak. Merkezin altına ise yer altı otoparkı yapılacak. Kültür merkezi, hem ilçemize yeni bir yaşam alanı daha kazandıracak hem de bu bölgedeki esnaflarımızın işlerini canlandıracak. Şimdiden bunun müjdesini veriyorum” ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön