27 / 04 / 2024

Manisa Şehir Hastanesi 27 Ekim'de açılacak!

Manisa Şehir Hastanesi 27 Ekim'de açılacak!

Türkiye'nin 7. şehir hastanesi olacak Manisa Şehir Hastanesi'nin inşaatı tamamlandı. 5 yıldızlı otel konforundaki dev sağlık tesisinin 27 Ekim hizmete açılacağı açıklandı.



Türkiye'nin 7. şehir hastanesi olma özelliğine sahip Manisa Şehir Hastanesi'nde çalışmalar tamamlandı. 558 yataklı dev sağlık kampüsü Cumartesi günü açılacak.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 5 yıldızlı otel konforuna sahip hastanede 122 yoğun bakım ünitesi, 19 ameliyathanesi ve 156 poliklinik odası bulunuyor. Proje, toplam 235 milyon avroluk yatırım bedeliyle inşa edildi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen sağlık kampüsü 178 bin metrekare kapalı hizmet alanına sahip. 2 yıl önce yapımına başlanan Manisa Şehir Hastanesi'nde , iç mekan düzenleme, cihaz tedariki ve diğer ihtiyaçlar da tamamlandı.

Türkiye'nin 7. şehir hastanesinin hizmete almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği projelerden birisi. Biz 7. şehir hastanesi olacağız. 122 yoğun bakım ünitesi olan 19 ameliyathanesi ve 558 yatak kapasitesi olan büyük bir yatırım" ifadelerini kullandı.  

Manisa Şehir Hastanesinde odalarının genişliğini ve konforunu anlatan Yemenici, "Tek kişilik odaların çokluğu nedeniyle halkımız 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmetini alacak. Ayrıca yoğun bakım yatak sayısının fazla olması çok büyük bir avantaj" dedi.

2020'ye kadar 13 şehir hastanesi daha açılacak!


Geri Dön