28 / 03 / 2024

Manisa teleferik projesi imar bekliyor!

Manisa teleferik projesi imar bekliyor!

MANİSA'da ihalesi tamamlanan ancak geçtiğimiz günlerde güzergahı rüzgar tehlikesi sebebiyle değişen 7.5 kilometre uzunluğunda 2 etaptan oluşacak teleferik hattı, imar bekliyor.




MANİSA'da ihalesi tamamlanan ancak geçtiğimiz günlerde güzergahı rüzgar tehlikesi sebebiyle değişen 7.5 kilometre uzunluğunda 2 etaptan oluşacak teleferik hattı, imar bekliyor. Teleferik ayağının konulacağı Uncubozköy Mahallesi'nde yapılacak bölgesel imar çalışmasının tamamlanmasının ardından Büyükşehir Meclisi onayına sunulacak projeye, onayın ardından ilk kazma vurulacak. 


Manisa'da ihalesi tamamlanan ve kısa bir süre içerisinde temeli atılması planlanan 7.5 kilometre uzunluğunda 2 etaptan oluşacak ve 50 milyon liraya mal olacak teleferik projesi için belirlenen güzergahlarda rüzgar tehlikesi sebebiyle değişikliğe gidildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma sonrası, tehlike yaratacağı tespit edilen rüzgar nedeniyle Spil Dağı Yamaç Tepe güzergahı hattı, Seyir Tepe güzergahı hattına kaydırıldı. Güzergah çalışmaları tamamlanan projede yeni güzergah olarak belirlenen Seyir Tepe güzergah hattı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı onayına sunuldu.


PROJEYE RÜZGARDAN SONRA İMAR AYARI


Bakanlık onayının ardından geçen Ağustos ayında ilk kazma vurulması planlanan proje bu kez de imara takıldı. Manisa Adliyesi arkasından Seyir Tepe'ye, ardından ise Spil Dağı At Alanı'na gidilmesi şeklinde 3 istasyon olarak planlanan proje için başlangıç ayağının konulacağı Uncubozköy Mahallesi'nde bölgesel imar çalışmalarına başlanıldı. Tamamlanacak imar çalışmaları ardından Manisa Büyükşehir Meclisi'nde onayına sunulacak projeye, onayın ardından ilk kazma vurulacak. 


"TURİZME KATKI SAĞLAYACAK"


Orman Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 4 Bölge Müdür Yardımcısı Osman Malkoç, teleferik projesi ile birlikte Spil Dağı'nda hayata geçilmesi planlanan spor oteli ve sağlık otelinin yapımına başlanıldığını ve projelerin tamamlanması ardından Manisa'ya toplamda 100 bin TL'lik yatırım yapılmış olacağı söyledi. İmar çalışması ardından teleferik projesinin hızlanacağını belirten Malkoç, "Teleferik ihalesini alan Tekinalp Şirketler Grubu, Avusturyalı Doppelmayr teleferik firması ile sözleşme imzaladı. İmar onayı ardından zaman kaybetmeden inşaat çalışmaları başlayacak. Temeli atılacak teleferik projesi 2 yıl içerisinde tamamlanacak. 60 kabinle saatte 500 kişiyi Spil Dağı'nın zirvesine çıkarmayı planladığımız projeyle Manisa'nın turizmine katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.


Hürriyet


Geri Dön