20 / 04 / 2024

Manisa TSO'da kentsel dönüşüm semineri düzenlendi!

Manisa TSO'da kentsel dönüşüm semineri düzenlendi!

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘Kentsel Dönüşüm Semineri’ düzenlendi. Mehdi Hasanzade, kentsel dönüşüm yasasının getirdiği yeni düzenlemeleri ve yasanın uygulamasında ortaya çıkacak fırsatlar ve risklerin değerlendirmesini yaptı.



Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘Kentsel Dönüşüm Semineri’ düzenlendi.


Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ‘Kentsel Dönüşüm Semineri’ düzenledi. Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nda düzenlenen seminere, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Manisa Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanı ve Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehdi Hasanzade, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Gültekin Aşçı, yönetim kurulu üyeleri ve Manisalı işadamları katıldı. Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yurdusev moderatörlüğünde düzenlenen seminerin açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehdi Hasanzade yaptı. 


Hasanzade, kentsel dönüşüm yasasının getirdiği yeni düzenlemeleri ve yasanın uygulamasında ortaya çıkacak fırsatlar ve risklerin değerlendirmesini yaptı. Hasanzade’nin konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya söz aldı. Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi’nin Manisa’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.


"ORTAK HAREKET EDİLMELİ"

Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyeleri’nin sorumluluk alanları ile ilgili bazı detaylara da değinen Yalçınkaya, Kentsel dönüşümün bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ancak bütüne ilişkin Büyükşehir Belediyesi’nin bakanlığa yaptığı Riskli Alan ve Rezerv Alanların Bakanlıkça onaylanmadığı, aynı alanlara ilişkin Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerinin müracaatlarının Bakanlığa daha sonra iletilmesine rağmen onaylandığı ve bu durumun Riskli ve Rezerv Alanların bir bütün olarak değerlendirilmesi sürecini olumsuz etkilediğini belirtti.


"İMAR SORUNLARINI ORTADAN KALDIRMALIYIZ"

Hafsa Sultan ve Turgut Özal Mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının hangi aşamalarda olduğuna dair bilgilendirme de yaparken, Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçe belediyeleri ile ortak hareket edildiğini belirtti. Yalçınkaya, “Biz öncelikle imar planlarımızı yenilemeliyiz sonrasında dönüşüme geçmeliyiz. Bazı olumsuzlukları aşmadan çalışmaların verimli olmayacağı düşüncesindeyiz. Yunusemre ve Şehzadelerin hem merkezini hem TOKİ’nin etrafında bulunan Akgedik alanını, hem yeni imara açılan alanları ve kapanan beldelerimizin imar sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla ilçe belediyelerimizle aramızda fikir birlikteliği oluştu. Keşke Manisa’nın bütününü birlikte planlayabilsek, riskli alan konusunda da yapacağımız plan konusunda da inşallah yine ilçe belediyelerimizle entegrasyonu sağlar ve birlikte hareket ederiz diye düşünüyorum” dedi. Yalçınkaya’nın konuşmasının ardından Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca ve Manisa Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanı Can Mercül kentsel dönüşüm adına ilçe belediyelerinin yaptığı çalışmalardan bahsetti. Konuşmaların ardından toplantıya katılım sağlayan işadamlarının Kentsel Dönüşüm adına merak ettikleri sorular cevaplandırıldı. Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ise sorulan bir soru üzerine Manisa’nın imar planları konusunda geçmişte yaşanan sorunlara değindi.


Hürriyet


Haber Manşet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen seminerde Manisa'nın Kentsel Dönüşümü tartışıldı. Celal / i Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı İnşaat 


Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Yurdusev moderatörlüğünde gerçekleşen "Kentsel Dönüşüm Semineri" oda üyeleri tarafından büyük bir ilgi ile takip edildi. 


Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı, aynı zamanda Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehdi Hasanzade ve Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca'nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, Kentsel Dönüşüm Yasası'nın getirdiği yeni düzenlemeler, devlet ile vatandaş arasında yasanın uygulamasında ortaya çıkacak olan fırsatlar ve riskler değerlendirildi. Seminerde ayrıca, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi'nin Kentsel Dönüşlüm ile ilgili yaptığı çalışmalar ve projeler anlatıldı. 


KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN FİNANSAL YAPISI 

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Altuntaş, Arkın Şıktaşlı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Gültekin Aşçı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Yaşar Coşkun, Azmi Açıkdil, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve oda üyelerinin katılımıyla gerçekleşen seminerde ilk sözü alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehdi Hasanzade, Türkiye'deki Kentsel dönüşümü, Manisa'daki son durumu ve Kentsel dönüşümün finansal yapısı hakkında bilgiler verdi. 

"ORTAK HAREKET EDİLMELİ" 

Büyükşehir Belediyesi'nin ve ilçe belediyelerinin sorumluluk alanları ile ilgili bazı detaylara da değinen Yalçınkaya, Kentsel dönüşümün bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ancak bütüne ilişkin Büyükşehir Belediyesi'nin bakanlığa yaptığı Riskli Alan ve Rezerv Alanların Bakanlıkça onaylanmadığı, aynı alanlara ilişkin Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerinin müracaatlarının Bakanlığa daha sonra iletilmesine rağmen onaylandığı ve bu durumun Riskli ve Rezerv Alanların bir bütün olarak değerlendirilmesi sürecini olumsuz etkilediğini belirtti. 


"İMAR SORUNLARINI ORTADAN KALDIRMALIYIZ" 

Yalçınkaya, Hafsa Sultan ve Turgut Özal Mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının hangi aşamalarda olduğuna dair bilgilendirme de yaparken, Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçe belediyeleri ile ortak hareket edildiğini belirtti. Yalçınkaya, "Biz öncelikle imar planlarımızı yenilemeliyiz sonrasında dönüşüme geçmeliyiz. Bazı olumsuzlukları aşmadan çalışmaların verimli olmayacağı düşüncesindeyiz. Yunusemre ve Şehzadelerin hem merkezini hem TOKİ'nin etrafında bulunan Akgedik alanını, hem yeni imara açılan alanları ve kapanan beldelerimizin imar sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla ilçe belediyelerimizle aramızda fikir birlikteliği oluştu. Keşke Manisa'nın bütününü birlikte planlayabilsek, riskli alan konusunda da yapacağımız plan konusunda da inşallah yine ilçe belediyelerimizle entegrasyonu sağlar ve birlikte hareket ederiz diye düşünüyorum" dedi. 


SORULAR CEVAPLANDIRILDI 

Yalçınkaya'nın konuşmasının ardından Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca ve Manisa Büyükşehir İmar Komisyonu Başkanı Can Mercül kentsel dönüşüm adına ilçe belediyelerinin yaptığı çalışmalardan bahsetti. 

Konuşmaların ardından toplantıya katılım sağlayan işadamlarının Kentsel Dönüşüm adına merak ettikleri sorular cevaplandırıldı. 


Manşet Gazetesi


Haber Manisa'da Denge Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde  düzenlenen seminerde Manisa’nın Kentsel Dönüşümü  tartışıldı. Manisa Ticaret ve Sanayisi Odası’nın Ocak ayı etkinlik programı çerçevesinde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nda Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Mehmet Ali Yurdusev moderatörlüğünde  gerçekleşen “Kentsel Dönüşüm Semineri” oda üyeleri tarafından büyük bir ilgi ile takip edildi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi  İmar Komisyonu Başkanı, aynı zamanda  Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehdi Hasanzade ve Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca’nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, Kentsel Dönüşüm Yasası’nın getirdiği yeni düzenlemeler,  devlet ile vatandaş arasında yasanın uygulamasında ortaya çıkacak olan fırsatlar ve riskler değerlendirildi. Seminerde ayrıca, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi’nin Kentsel Dönüşlüm ile ilgili yaptığı çalışmalar ve projeler anlatıldı.


Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Altuntaş, Arkın Şıktaşlı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Gültekin Aşçı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Yaşar Coşkun, Azmi Açıkdil,  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve oda üyelerinin katılımıyla gerçekleşen seminerde ilk sözü alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehdi Hasanzade, Türkiye’deki Kentsel dönüşümü, Manisa’daki son durumu ve Kentsel dönüşümün finansal yapısı hakkında bilgiler verdi.


Seminerde ayrıca, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesini, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca ile Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül’de ilçe belediyeler olarak Kentsel Dönüşümle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.


Seminerin son bölümünde ise katılımcıların Kentsel Dönüşümle ilgili soruları konuşmacılar tarafından cevaplandırıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Manisa’nın Kentsel Dönüşüm ile ilgili sorunları hakkında görüşlerini açıklama fırsatı bulan oda üyeleri, böyle bir semineri düzenlediği için Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ettiler.


Manisa'da Denge


 


Geri Dön