29 / 03 / 2024

Manisa Turgutlu'da kapalı pazaryeri ve otopark hizmete girdi!

Manisa Turgutlu'da kapalı pazaryeri ve otopark hizmete girdi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Turgutlu’da kısa süre önce yapımına başlanan kapalı pazaryeri ve otopark projesinde sona gelindi.



Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Turgutlu’da yapımı devam kapalı pazaryeri ve otopark projesini inceledi. 150 araçlık otoparkı ve kapalı pazaryerleri bulunan projenin Turgutlu’da otopark ve pazaryeri sorununu büyük ölçüde çözüme kavuşturacağı belirtildi.


"TURGUTLU YENİ BİR DEĞER KAZANDI"

Projenin atıl durumda bulanan alana yeni bir değer kazandırdığını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Cumartesi pazarı dediğimiz bölgede pazaryeri ve otopark projemizin son halini görmek üzere bir aradayız. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, bu alanda yaşanan trafik sorununa çözüm oluşturmak ve vatandaşlarımızın daha modern şartlarda alışveriş yapabilecekleri alan oluşturmak için bu proje düşünüldü. 4 buçuk dönümlük bir alan burası. Önceden bu noktada güvenlik zafiyeti vardı. Haftanın 6 günü atıl olan bir alan, bu projeyle yeniden kazanıldı. Üzerinde yapılan peyzaj çalışmasıyla birlikte çevresine ayrı bir değer kattı. Görsellik açısından da şerefiye alanı oldu. Fonksiyonel olarak da haftanın 6 günü arkasında bulunan Adliye Sarayı ve SGK binalarına gelen vatandaşlara otopark hizmeti verebilecek bir alan oluştu. Yaklaşık 150 araçlık otoparkımız mevcut. Vatandaşlarımızın alışverişlerini rahat yapabilmeleri için asansörleri, merpenleri ve giriş holleriyle, Turgutlu farklı bir eser kazandı. Ben yine başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


"KISA SÜREDE SONA YAKLAŞILDI"

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “Turgutlu Pazaryeri ve otopark inşaatımız yaklaşık 4 ay önce başlamıştı. Betonarme imalatları yapıldı. Şimdi diğer imalatlar yapılıyor. Üst katta da peyzaj çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 15 günlük bir işimiz kaldı. O işler de bittikten sonra çevre yolu çalışmalarını yaparak, halkımızın kullanımına açacağız. Kısa sürede bu önemli projeyi bitireceğimiz için mutluyuz. Turgutlu’ya hayırlı olsun” dedi.


"İŞBİRLİĞİ ÖRNEK OLMALI"

Turgutlu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği neticesinde ortaya çok güzel bir projenin çıktığının altını çizen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, “Üzerinde bulunduğumuz proje, iki farklı kurumun nasıl işbirliği yaparak, vatandaşın refahı ve huzuru için birlikte halkın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde çalışacağının göstergesi. Turgutlu Belediye’mizin ön çalışmasını yaptığı, daha sonra da Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne sunulan ortak bir projeyle karşı karşıyayız. Burada yeni yaşam alanı oluştu. Kente bu gibi alanların kazandırılmasının kente değer kazandıracağını düşünüyorum. Vatandaşlarımız modern şartlarda alışverişlerini yapacak. Aynı alanda araçlarını park edebilecekler. Güven ve konfor bir arada olacak. Ben, tüm halkın Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’i ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü iyi anlamasını temenni ediyorum. İyi işbirliğinin diğer ilçelere de örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.


Hürriyet



Geri Dön