19 / 04 / 2024

Manisa Turgutlu'ya 50 milyon TL'lik arıtma tesisi inşa edilecek!

Manisa Turgutlu'ya 50 milyon TL'lik arıtma tesisi inşa edilecek!

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ilçede birçok projenin hayata geçirileceğini belirterek, "2016 yılı vatandaşın hizmetle buluşturulduğu bir yıl olacak" dedi.



Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ilçede gerçekleştirilecek olan büyük projeler hakkında İhlas Haber Ajansı (İHA)’na özel açıklamalarda bulundu. Manisa Su Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ile birlikte yaklaşık 50 milyon TL’lik bir yatırımla arıtma tesisi projesinin yakın zamanda başlayacağını müjdeleyen Turgay Şirin, kapalı otopark ve pazaryeri, Ovacık Gençlik Merkezi, köprülü kavşak ile Irlamaz’ı değiştirecek projelerin hayata geçirileceğini dile getirdi.

Göreve borçlu bir belediye ile başladıklarını aktaran Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Aşağı yukarı 45 milyon TL bir rakamla borçlu bir belediye vardı. Bu tabloya rağmen başladığımız günden bugüne yaptığımız çalışmalarla tasarruf tedbirleriyle, yönetim tarzımızla bir takım harcamaların kısıtlanmasıyla bu 45 milyon TL’lik bir borcu 28 milyon TL’ye düşürdük. Her ne kadar gelirlerimizde azalma olsa bile şuan günlük rutin işlerin aksamadan hatta daha kaliteli anlamda daha üst noktalara taşınarak sürdürülmesi boyutunda da bütün arkadaşlarımız bir çaba ve gayret içerisinde ve çalışmalarda eksiksiz devam ediyor. Yine Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile beraber yaptığımız bir takım projeler ile Turgutlu’ya yeni eserler kazandırma düşüncesindeyiz. Özellikle Manisa Su Kanalizasyon İdaresi ile birlikte alt yapı da dahil olmak üzere Turgutlu’nun en büyük; belki Türkiye’de sayılı arıtma projelerinden birini hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 50 milyon TL’lik bir yatırım başlıyor. Bunun İller Bankası’ndaki ihalesi yapıldı. Bir kaç ay içerisinde çalışmalarına başlanacak. İşletme maliyetlerinin düşürülebilmesi adına güneş enerjisi ile çalışan bir arıtma tesisi olacak. Bu Turgutlu’nun önümüzdeki yıllardaki çok büyük bir eksiğini kapatacak. Bugüne kadar gerçekleştirilmesi gereken bir projeydi. Fakat yapılmamış. Her ne kadar vatandaşlarımız bu arıtma tesislerinden dolaylı yoldan faydalanacak olsa da bu proje ilçemizin geleceğine, çevre ve halk sağlığına yapılan en büyük yatırım olacaktır" dedi.


KAPALI OTOPARK VE PAZAR YERİ PROJESİ

Turgutlu ilçesinin modern bir pazaryeri ve otoparka kavuşacağını ifade eden Başkan Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 4,5 milyon TL’lik projenin temelinin atıldığını söyledi. Şirin, “Özellikle adliyemizin olduğu bölgedeki trafik yoğunluğu, bölgeye bir SGK hizmet binasının taşınacak olması kaynaklı o bölgede yaşanacak yoğunluğu ortadan kaldırmaya yönelik bir hamle yapmıştık. Adliyenin ve SGK’nın ön tarafında ilçemize yakışmayan ve cumartesi günleri açılan bir cumartesi pazarımız vardı. Orada da bir proje geliştirdik. Proje yarı batarlı bir sistemle gömmeli bir pazar yeri öngörmektedir. Onun üzerine de bir yaşam alanı yani üzerinde yine o bölgenin insanının yararlanacağı Turgutlu’nun da bir kazancı olacak örnek bir proje geliştirdik. Altında yine 160 sayısına tekamül edecek bir aracı barındıran park yeri sorununa cevap verecek bir otopark olacak. Asıl amacı pazar yeri ve asıl amacına da hizmet edecek modern, havalandırması ile soğuktan ve sıcaktan korunmasıyla hem pazarcının hem de vatandaşın rahat edeceği bir pazar yeri projemiz başladı. Temelini attığımız proje şuanda yükselmektedir. Modern şehirciliğin de temelini attığımızı düşündüğümüz proje Turgutlu’nun kaderini değiştirecek yatırımlardan biridir” diye konuştu.

92 DÖNÜMLÜK ALANA GENÇLİK MERKEZİ

Bütünşehir Yasası ile birlikte devir tasviye komisyonunca büyükşehir belediyesi’ne devredilen Ovacık Yaylası’na yönelik olarak Gençlik Kamp Merkezi Projesi’nin ön plana çıktığını anlatan Şirin, "Ovacık Yaylamız 800-900 metrelik bir rakımda 92 dönümlük bir alanı kapsamaktadır. Çevresinde tarımla uğraşan nüfus yoğunluğunun olduğu bu bölgeye yakışır bir kamp merkezi düşüncesinden hareket ederek, değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile birlikte ne Manisa’da ne de 17 ilçede olmayan bir Gençlik Kamp Merkezi’ni Turgutlu’ya kazandırmayı hedefledik. Bu doğrultuda hazırlanan projede bir otel, 100 yataklı bungalov evler, iki futbol sahası, çocuklar ve gençler için çeşitli oyun alanları, kapalı yüzme havuzunun olduğu bir kompleks düşünüyoruz. Yayla avantajıyla yeşil doğası, sağlıklı atmosferinin korunduğu alanda yapacağımız bu projenin Türkiye’de ses getireceğine inanıyoruz. Bu anlamda bu proje yine geleceğe yatırımlarımız arasında yerini almıştır. Bu proje bittiğinde Turgutlumuz’un Ödemiş sınırına doğru olan uç noktası hareketlenecektir. Aynı zamanda ilçemiz spor alanında da adından söz ettirecek” şeklinde konuştu.


TURGUTLU’DA HAYAT KURTARAN PROJE

Başkan Şirin, ilçe girişinde yer alan kavşakta yapılacak çalışmalarında Turgutlu için önem arz eden projelerden biri olduğunu kaydederek, "Manisa ya da  İzmir  hattından gelerek ilçemizden geçenlerin dikkatini çekecek bir kavşağa sahibiz. Nüfus yoğunluğu da göz önünde bulundurulursa söz konusu alana şehri ikiye bölmeyen; tamamen bütünleştirici olacak bir kavşak ihtiyacımız doğmuştur. Bu doğrultuda iki tane battı çıktı diye tabir edilen köprülü kavşak projemiz var. Bir tanesi ana giriş kavşağında uygulanacak. Diğeri eski garaj diye bilinen sanayi girişinde olacak. Bunun da çok ciddi anlamda Turgutlu’nun eksiğini gidereceğini düşünüyoruz. Bu sadece Turgutlu’nun bugününü kurtaran değil yarınlarına da iz bırakacağını düşündüğümüz bir proje. Tabi diğer taraftan böyle bir projeyle trafik risklerini ortadan kaldıracağız hem de şehri bütünleştirmeye çalışacağız. Karayolları da onay verdiği zaman artık Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım ihalesine çıkılacak bir noktaya da geldi” dedi.


FARKLI BİR IRLAMAZ GELİYOR

Yerel seçimlerin ardından gelen süreçte belediyenin mali durumunu düzeltmek, rutin çalışmaları gerçekleştirmenin yanı sıra proje atılımları noktasında ciddi bir planlama yaptıklarını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, amaçlarının acil sorunlara kalıcı çözümler getirmek olduğunu belirtti. Aynı zamanda ilçenin sosyal hayatına yeni bir soluk kazandırmanın çabasında olduklarını ifade eden Şirin, “Irlamaz Rekreasyon Alanımız şuanda işlevsel olarak ön plana çıkmamaktadır. Mevcut yeşillendirmenin dışında 7’den 77’ye tüm kesime hitap etmemektedir. Görsel açıdan oldukça önemli olan bu bölgenin mevcut yapısını koruyarak çok daha modern hale getirmeyi düşündük. Bu anlamda Büyükşehir Belediyemiz tarafından da bir proje hazırlığı yapıldı. Yürüyüş yolları ve bisiklet yollarıyla, ışıklandırmalarıyla, hareketli su oyunlarıyla, ses ve su görüntüsüyle vatandaşlarımızın keyifli zaman geçirmesi açısından daha zengin bir konsept ile karşılaşacağını söyleyebiliriz. Bunu da tahmin ediyorum önümüzdeki sezona yetişecek. Yani önümüzdeki sezona farklı bir Irlamaz görebiliriz diye düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta tekrar bir ihaleye çıkacak olan proje ilçemize farklı bir yaşam alanı kazandıracak. Tabi Irlamaz’ın ötesinde merkezde eski peynir pazarı diye tabir ettiğimiz bir alanı nasıl canlandırabiliriz noktasında Büyükşehir Belediyesi’yle irtibat halindeyiz” diye aktardı.


2016 İLÇENİN DÖNÜM NOKTASI OLACAK

2016 yılının ilçenin kaderini değiştirecek bir dönüm noktası olacağını ifade eden Başkan Şirin, Turgutlu’nun taleplerini, acil sorunları iyi bildiklerini ve bu doğrultuda çalıştıklarını ifade ederek, sözlerini şu şekilde devam ettirdi:

“2016 vatandaşın hizmetle buluşturulduğu bir yıl olacak. Sorunların üzerine kararlılıkla giderek çözdüğümüz ve sorunların üzerine çıkarak sosyal anlamda da geleneğine sahip çıkmış ama modernleşmeden de uzak durmamış bir Turgutlu hayalimizi gerçeğe dönüştüreceğiz. Turgutlu’yu Anadolu’ya açılan bir kapı olarak görüyoruz. Bu kapıda da belediyeciliğin en iyi örneğini vermek istiyoruz. 2009 yılında aldığı Manisa Belediyesi’nin ardından Manisa’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olarak halkın teveccühünü kazanan Cengiz Ergün’ün bizlere verdikleri destekle ilçemizi en iyi noktaya taşıyacağımıza inanıyoruz."


Hürriyet 


Geri Dön