23 / 04 / 2024

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Manisa Yunusemre'deki iki mahallede hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşümle ilgili Laleli ve Mesir Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği kuruldu. 



Manisa Yunusemre ilçesindeki iki mahallede yapılacak dönüşüm projesiyle ilgili Laleli ve Mesir Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği kuruldu. 

Derneğin başkanlığına Laleli Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı olan Bedriye Pehlivan seçildi. 

Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan habere göre Pehlivan, “Derneğimiz; kentsel dönüşüm uygulamaları, imar planları ve kamulaştırma işlemleri sonucu meydana gelmesi muhtemel olan mağduriyetlerin kaldırılması veya en aza indirilmesi konusunda mahallelilerin ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi, desteklenmesi ve bu konuda dayanışma sağlanması, farkındalık oluşturulması amacıyla kurulmuştur. Dernek, sosyal ve hukuksal alanda faaliyet gösterecektir. Bilindiği üzere Çevre Şehircilik Bakanlığınca 6306 sayılı kanun kapsamında 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına Laleli ve Mesir mahallelerindeki hak sahipleri tarafından bin kadar itiraz dilekçesi verilmişti. Yani bin hak sahibi askıya çıkan projeye itiraz etti. Ancak halen yapılan itirazlara herhangi bir cevap gelmemiştir. Dernek olarak devam eden süreçte yapılacak çalışmaların takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.


Geri Dön