25 / 04 / 2024

Manisa Yunusemre'deki dönüşüme İdris Güllüce'den destek!

Manisa Yunusemre'deki dönüşüme İdris Güllüce'den destek!

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre’de hayata geçirmeyi planladığı birbirinden büyük projelerin biran önce uygulamaya konulması için Ankara’ya çıkartma yaptı.



Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre’de hayata geçirmeyi planladığı birbirinden büyük projelerin biran önce uygulamaya konulması için Ankara’ya çıkartma yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’yi de makamında ziyaret eden Başkan Çerçi, Yunusemre için büyük önem arz eden Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili bakana birifing verdi.


22. ve 23. dönem AK Parti Manisa Milletvekilliği yapan, vatandaşların teveccühüyle Yunusemre Belediye Başkanı seçilen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, seçim vaatlerini bir bir yerine getirmek için sık sık gerçekleştirdiği  Ankara  ziyaretlerine bir yenisini daha ekledi.


BAŞKAN ÇERÇİ, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN AYRINTILARINI BAKANA AKTARDI

Başkan Çerçi, Bakan Güllüce’ye yaptığı ziyarette, Kentsel Dönüşümün Yunusemre’nin gelişim, değişim ve modernleşmesi açısından büyük önem arzettiğini ilettiğini belirterek, “Yunusemre’miz için hayati dönem taşıyan projelerimizden birisi de yapacak olduğumuz Kentsel Dönüşüm projesidir. Proje, Bakanlar Kurulu’ndan geçerek 1 Haziran tarihi itibariyle Resmi Gazete’de yürürlüğe girdi. Şuanda 4 mahallemizde toplam 3 bin 700 konut bulunmakta. Bunların bir çoğu gecekondu tarzında, bir çok bina ise artık ömrünü tamamlamış vaziyette. Özellikle Lalapaşa ile Mutlu mahalleleri riskli alanlar. Öncelikle bu mahallelerdeki halkımızın ayağına kadar giderek projemizi anlatacağız. Onların görüşlerini alacağız. Bu süreç içerisinde de buraların projeleri çizilecek. Ardından etap etap bu mahallelerimizde kentsel dönüşüme başlayacağız. Toplam 4 mahallemizdeki 3 bin 700 konut yerine yeşil alanları, park alanları, sosyal olanları içinde olan 6 bin 330 konut yapmayı planlıyoruz. Lalapaşa, Mutlu, Laleli ile Mesir mahallelerinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi ile Ege Bölgesi’ndeki en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmiş olacağız. Bu proje ile hem 4 mahallemizin hem de Yunusemre’mizin çehresini değiştirmiş olacağız.” dedi.


BAKAN GÜLLÜCE’DEN BAŞKAN ÇERÇİ’YE TAM DESTEK

Yunusemre ilçesinde gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm ile ilgili Başkan Çerçi’den gerekli bilgileri alan Bakan Güllüce, “Yunusemre Belediyesi’nin başında eski Milletvekillerimizden Sayın Dr. Mehmet Çerçi’nin seçilmiş olması, Yunusemre için gerçekten büyük bir kazanç diye düşünüyorum. Bizlere aktarmış olduğu Kentsel Dönüşüm projesi, hem büyük bir proje hem de kentleşme adına önemli bir adım. Bakanlık olarak Sayın Başkan Çerçi’nin her zaman arkasında olacağımızın şimdiden sözünü vermek istiyorum. Ege Bölgesi’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olacağı için de, bu projeyi ayrıca yakından takip ediyorum. Sayın Başkana ve ekibin de bu proje de başarılar diliyorum” dedi.


Milliyet


Geri Dön