25 / 04 / 2024

Manisa'da 13 mesire yeri ve 3 şehir ormanı hizmete alındı!

Manisa'da 13 mesire yeri ve 3 şehir ormanı hizmete alındı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avşar Baraj rezervuarında da ağaçlandırma yaptıklarını, Manisalıların şehir stresinden uzak hoşça vakit geçirebilmeleri için 13 mesire yerini ve 3 şehir ormanını hizmete aldıklarını bildirdi...




Avşar Baraj rezervuarında da ağaçlandırma yaptıklarını, Manisalıların şehir stresinden uzak hoşça vakit geçirebilmeleri için 13 mesire yerini ve 3 şehir ormanını hizmete aldıklarını bildiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’yi bal üretiminde dünya lideri yapmak maksadıyla ülke çapında yürüttükleri proje kapsamında Manisa’da da 3 bal ormanı oluşturduklarını belirtti. 


Gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmaları ile Manisa’daki vatandaşların kalkınmasına katkı sağladıklarını belirten Eroğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "2013 yılında gelir getirici tür ağaçlandırmalarında Manisa’da toplam 59 köyde 3 bin 236 dekar alanda çalışma yaptık. Bu alanlarda 80 bin 285 gelir getirici badem, ceviz ve fıstık çamı fidanını toprakla buluşturduk. 2014 yılında ise 19 köyde ve 845 dekar alanda aynı çalışmaları yaparak 24 bin 870 gelir getirici fidanı dikeceğiz. Bu fidanların dikimi bakımı 3 yıl boyunca OGM’ye ait. Daha sonra bu alanları parselleyip kurayla o köyde oturanlara dağıtacağız. Dikmesi ve yetiştirmesi 3 yıl boyunca bizden olacak, elde edilen gelirler Manisalı köylümüzün olacak." Eroğlu, Manisa’da 2014 yılında yapılacak ormancılık çalışmaları için yaklaşık 11 milyon 730 bin liralık yatırımın programlandığını da bildirdi.



AA


Geri Dön