19 / 04 / 2024

Manisa'da Cengiz Ergün'e arsa ihalesine katılma yetkisi neden verilmiyor?

Manisa'da Cengiz Ergün'e arsa ihalesine katılma yetkisi neden verilmiyor?

MANİSA Büyukşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantısına Uncubozköy Mahallesindeki 41 bin 27 bin metrekarelik ortaklı arsanın izale-i şuyu satış ihalesine Büyukşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e katılma yetkisinin verilmemesi konusu damgasını vurd



MANİSA Büyukşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan meclis toplantısına üç oturumdur AK Partili üyelerin oylarıyla reddedilen Uncubozköy Mahallesindeki 41 bin 27 bin metrekarelik ortaklı arsanın izale-i şuyu satış ihalesine Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e katılma yetkisinin verilmemesi konusu damgasını vurdu. 


MHP'li meclis üyeleri, üç toplantıdır gündeme taşman konuya hala yetkisinin verilmemesine bir anlam veremediklerini söyledi. Imar Komisyonu Başkam AK Partili Meclis Üyesi Can Mercü, bazı siyasilerin saüşa çıkarılacak arsadan yakınlarının hisse alması için çalışma yaptığını iddia ederek, "Başkan Ergün'ün bazı inşaat firmalarına 'Buradan yer alın' diye çağrılarda bulunduğu iddiaları kulağımıza geldi. Bu nedenle konunun tekrar İmar ve Bayındırlık ile Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesini talep ediyoruz" diye konuştu. 


GEREKİRSE YARGILANIRIM

 Kendisine ithamda bulunan Mercü'yü kınadığını söyleyen Başkan Ergun, "Bu kendisinin tarzıdır. Kendisinin iddiaları varsa daha da ileriye gidip Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyusunda bulunmalıdır. Burada kamu yararı söz konusudur. 

İddialı konuşuyorum, bu konuda yargılanacaksam da yargılanayım. Siz bu yetkiyi verseniz de vermeseniz de şahsım ve Hukuk Daire Başkanlığı olarak kamunun menfaati için bu konuda mücadele edeceğiz. Bunun için yargılanacaksam yargılanmaya hazırım" diye konuştu. 

MHPli ve CHP'li meclis üyelerinin 'Evet' verdiği gündem maddesi AK Partili meclis üyelerin oylarıyla tekrar görüşülmek üzere İmar ve Bayırdırlık ile Plan ve Bütçe Komisyonları'na gönderildi. 


Hürriyet Ege


Geri Dön