26 / 04 / 2024

Manisa'da kimsesizler için prefabrik evler yapılacak!

Manisa'da kimsesizler için prefabrik evler yapılacak!

Yunusemre Belediyesi, köyden mahalle statüsüne dönüştürülen mahallelerde ikamet eden yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara yönelik prefabrik ev atağına hazırlanıyor.



Yunusemre Belediyesi, köyden mahalle statüsüne dönüştürülen mahallelerde ikamet eden yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara yönelik prefabrik ev atağına hazırlanıyor.


Projenin biran önce hayata geçmesi için çalışmaları hızlandıran ve BSS Prefabrik Fabrikası’na giderek yetkililerden bilgi alan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Bu projemiz hayata geçtiğinde köylerde ikamet eden yaşlı vatandaşlarımızın kışın soğuktan, yazın sıcaktan daha korunaklı ev sahibi olmaları sağlanmış olacak.” dedi.

Yaklaşık 1,5 yıllık bir belediye olmasına rağmen büyük projelere imza atan Yunusemre Belediyesi, büyük bir sosyal projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. İlçe sınırları içerisinde bulunan mahallelerde ikamet eden yaşlılara ait evlerde tadilat ve temizlik işlerini yaptıran Yunusemre Belediyesi, şimdi de evleri tamamen köhneleşmiş ve yıkılma aşamasına gelmiş yaşlıları daha sağlıklı koşullarda ikamet etmelerini sağlayacak olan bir projeye daha imza atma hazırlanıyor. Yaşlılara kazandırılacak olan evlerin prefabrik olarak yapılmak istendiğini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bu konuda gerekli bilgiyi alabilmek için Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan BSS Prefabrik Fabrikasını ziyaret etti. Başkan Çerçi, ziyarette BSS Prefabrik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Türkmen ve Başkan Yardımcısı Aytekin Öztürk ile Satış ve Pazarlama Sorumlusu Harun Gedik’den gerekli bilgileri alarak fikir alışverişinde bulundu.


“KÖYLERİMİZİ TEK TEK DOLAŞIYORUZ VE TESPİT EDİYORUZ”

Başkan Çerçi, “Mahallelerimizi sık sık dolaşıyoruz. Ramazan ayı boyunca da her gün başka bir mahallemizde düzenlediğimiz iftar programlarımız çerçevesinde gittiğimiz mahallelerde ev ziyaretleri de gerçekleştirdik. Mahallelerimizde özellikle, düşkün, yaşlı ve hasta vatandaşlarımız var. Ziyaretlerimizde gördük ki bazı evlerde sorunlar var. Bazılarının çatıları akıyor, bazı evlerin duvarlarında çökmeler var. Artık köhne duruma gelmiş ancak başka çaresi olmadığı için bu evlerde yaşamak zorunda kalan vatandaşlarımızın olduğunu tespit ettik. Bu yönde Yunusemre Belediyesi olarak hemen bir çalışma başlattık. Daha kullanışlı olması sebebiyle de prefabrik ev yaparak bu vatandaşlarımızı daha düzgün ve tertipli bir ortamda yaşamalarını devam ettirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.


PREFABRİK EVLERİ İNCELEDİ

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren BSS Prefabrik fabrikasını ziyaret ederek, genel bir bilgi alan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Vatandaşlarımıza yönelik başlattığımız prefabrik ev projesi için bu konuda işinde usta olan BSS Prefabrik Fabrikası’nı ziyaret ettik. Yaptıkları çalışmaları yerinde inceleme ve üzerinde istişare etme fırsatı bulduk. Bu projemiz hayata geçtiğinde köylerde ikamet eden yaşlı vatandaşlarımızın kışın soğuktan, yazın sıcaktan daha korunaklı ev sahibi olmaları sağlanmış olacak. Bu anlamda firmamızla da görüşmelerde bulunduk. Onların tavsiyelerini aldık, onların çalışmalarından örnekler gördük. İnşallah en kısa zamanda bu projemizi de hayata geçireceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.


Hürriyet


Geri Dön