19 / 03 / 2024

Manisa'da kiralık binalarda hizmetler büyüyor!

Manisa'da kiralık binalarda hizmetler büyüyor!

Şehzadeler Belediyesi kiralık binalarda büyük hizmetler vermeye devam ediyor.



Manisa’nın 2014 yılında büyükşehir olmasının ardından merkezde kurulan iki ilçeden biri olan Şehzadeler Belediyesi kiralık binalarda büyük hizmetler vermeye devam ediyor. Şehzadeler Belediyesi yine kiraladığı bir binada Gençlik Merkezi açarak gençliğe verdiği önemi ortaya koydu. Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezinin resmi açılışı yapıldı. Şehzadeler Kaymakamlığı karşısında bulunan bir binada yapılan açılışa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Şehzadeler kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Ender Gök, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yaptı. 2014 yılında kuruldukları günden bugüne seçim vaatlerini bir bir yerine getirdiklerini dile getiren Başkan Çelik, belediye hizmet binaları da dahil kiralık binalarda hizmet verdiklerini söyledi. Başkan Çelik, gençlere önem verdiklerini belirterek, “Şehzadeler Belediyesi olarak gençliğimize önem veriyoruz. Gençlerimizi yetiştiren tarihe yön veren şehzadelerin gençliklerinin geçtiği bir şehirde şüphesiz ki gençliğe önem verecek yöneticilerin bulunması bir mecburiyettir. Bu noktada bugün Gençlik Merkezimi faaliyete sokmaktan, böyle bir hizmeti kazandırıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Gençlik Merkezimiz bin 710 metrekare kapalı alana kurulu. Bina kiralanmış, gerekli tadilat ve tefrişatları yapılmıştır. Burada da kiracıyız ama hemşehrilerimizin gönlünde ev sahibiyiz. En önemlisi de o. Malum belediyemiz kurulduğunda bir yer verilemeyince şehir merkezindeki tüm hizmet binalarında kiracı olduğumuz gibi burayı da kiraladık. Binamızda, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kent Konseyi Başkanlığı, her biri ortalama 20 kişilik 10 adet derslik, bir adet öğretmen odası, bir adet rehberlik odası ve 3 müdürlük ve hizmet birimi yer almaktadır. Aynı zamanda bizim çok güçlü bir Kent Konseyimiz var. Şehzadeler’in nabzını tutan Kent Konseyimiz de burada hizmet verecek. Merkezimizde 2017-2018 öğretim yılından itibaren örgün eğitime destek olması için TEOG, YGS, LYS kursları açılması planlanmaktadır. Planlanan kurslarda haftaiçi ve haftasonu dersler verilecek olup merkezimizi tam kapasite kullanıp, TEOG Kursumuz için 508 ortaokul öğrencisine, LYS, YGS kursu için de 168 lise öğrencisine eğitim vermeyi hedefliyoruz. Dersliklerimizde 27 Şubat tarihinden itibaren meslek edindirme ve sosyal kültürel kurslar düzenlenmeye başlamıştır. Şuan itibariyle meslek edindirme kursları kapsamında hasta kabul, engelli bakımı, İngilizce, diksiyon, Kur’an-ı Kerim okuma, ney, enstrüman, girişimcilik kursları merkezimizde verilmeye başlanmıştır. Belirtilen kurslarda hala 206 kursiyerimiz eğitim almaktadır.” dedi. Başkan Çelik ilerleyen dönemlerde vatandaşlardan gelen talepler üzerine yeni kurslar da açılabileceğini belirterek şunları söyledi: “Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda da ilerleyen dönemlerde de liderlik, etkili ve hızlı okuma, işaret dili, araştırma teknikleri, hasta ve yaşlı refakatçiliği, çocuk bakım elemanı, zihinsel engelliler için özbakım, fotoğrafçılık, bağlama, kemençe, gitar, ud ve diğer kurslar da açılacaktır. Bu eserimizin Şehzadeler’in gençleri için tüm hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum”


AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in göreve geldiği günden beri hayata geçirdiği projelere yetişemediklerini belirterek kendisine ve ekibine teşekkür etti. Gençliğin önemli olduğunu ifade eden Baybatur, “Gençlik geleceğimiz, gençlik her şeyimizdir. Gençler için ne yapsak azdır. Her zaman bizim göğsümüzü kabartmış, iftihar vesilemiz olmuşlardır. Bunu en son 15 Temmuz’da gördük. Bu gençler ataların izinden gidiyor. 15 Temmuz akşamı başta Manisa olmak üzere bu hain kalkışmanın gerçekleştiği İstanbul ve Ankara’da gençler ellerinde hiçbir insanları yaralayacak bir şey olmadan iman dolu göğüsleriyle tankları, uçakları durdurdular. Onun için bu gençliğe ne yapsak azdır. Hakikaten bu gençlik her şeyin en güzelini hak ediyor. Bu tür gençlik merkezlerimizle gençlerimizi hayata hazırlamak, eğitimlerine katkıda bulunabilmek adına gayret ediyoruz” diye konuştu.


Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise gençliğe yapılan her türlü hizmetin takdire şayan olduğunu belirterek merkezin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde Gençlik Merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Merkezi gezen protokol üyeleri Şehzadeler Belediyesi be KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilen girişimcilik kursunda sertifika almaya hak kazanan 25 kursiyere sertifikalarını takdim etti.


Milliyet 


Geri Dön