25 / 04 / 2024

Mansur Yavaş: Çılgın değil, akıllı projeler yapacağım!

Mansur Yavaş: Çılgın değil, akıllı projeler yapacağım!

AK Parti adayı Mehmet Özhaseki ile polemiğe girmek istemediğini söyleyen Mansur Yavaş, Ankara için “çılgın" değil “akıllı" projeler üreteceğini söyledi.



CHP’nin  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, adaylığı açıklandıktan sonra CHP’nin Ankara örgütü ile ilk kez dün bir araya geldi. CHP Parti Okulu’nda gerçekleşen toplantıda, Ankara'da izlenecek seçim stratejisi tartışıldı. CHP'nin seçim kampanyasında birlikte çalıştığı reklamcı Ateş İlyas Başsoy da toplantıda bir sunum yaptı. Parti Okulu’nda Milliyet’in sorularını yanıtlayan Yavaş, şunları söyledi:

POLEMİK İSTEMİYORUM: Daha önce iki sefer aday oldum. (Melih Gökçek’i kastederek) İkisinde de rakibimiz nedeniyle sert bir kampanya geçti. O benden kaynaklanmadı. Ben genellikle rakip hakkında hiç görüş beyan etmeden, kendi yapacağım işleri anlattım. Şimdi. Özhaseki de basında gördüğüm kadarıyla projeler üzerinden bir seçim kampanyası yapacağını söylüyor. Umarım öyle olur, şehri, projeleri konuşuruz, Ankara’nın geleceğini konuşuruz. Çünkü iki seçimde bunu hükümet problemi gibi sundu rakiplerimiz. Kendilerine güvenemedikleri için hükümetin arkasına saklanarak propaganda yaptılar. Umuyorum sadece Ankara’yı konuşuruz. Ben polemik istemiyorum.

SANDIK GÜVENLİĞİ ÇALIŞMASI: (Sandık güvenliği’ çalışmaları konusunda) Geçen seçim sadece CHP’nin sandıklarda görevlileri vardı, şimdi İYİ Parti’nin de görevlileri olacak. Birincisi; sandık güvenliği konusunda geçen seçimden gördüğümüz eksiklikleri gideriyoruz. Bu manuel olarak inceleme. İkincisi, dijital olarak, bütün okulların sonuçlarını, iki üç saat içerisinde genel merkeze aktaracak bir yazılımı yapmaya uğraşıyoruz.

CHP ADAYIYIM: (Rozetsiz başkan tartışması -konusunda) O rozet tartışmasına konu benim tweetime bakarsanız, ‘Ankara rozetsiz yönetilmek zorundadır’ diyor. Bunun anlamı; sayın Muharrem İnce, ‘Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olacağım’ derken nasıl parti rozetini çıkarıp Türk bayrağı rozeti taktıysa biz de herkesi kapsayacağız. Elbette seçime bir partiden gireceksin. bunun tartışması o kadar abes ki. Sanki adayıyız ama seçildikten sonra herkesin başkanı olacağız.''

GÖRÜNMEZ BAŞKAN OLACAĞIM: Ben hizmetlerinin görünür olduğu ama kendisinin görünmediği bir belediye başkanı olacağım. Yani yaptığı hizmetlerin reklamını bilborardlarla, büyük masraflarla tanıtan, kendi fotoğrafını sürekli bir yere koyan bir belediye başkanı değil. Şehirdeki hizmeti herkes hissedecek ama belediye başkanı var mı yok mu kimse anlamayacak.''
 


Geri Dön