19 / 04 / 2024

Manzara Adalar'ın yüzde 50'den fazlası satıldı!

Manzara Adalar'ın yüzde 50'den fazlası satıldı!

İş GYO’nun Manzara Adalar projesinin yüzde 50’den fazlası satıldı. Anadolu yakasındaki ulaşım yatırımları ve ödeme modellerinin bu ilgide etkisi büyük.



Anadolu yakasında kamu yatırımları ve inşaat şirketlerinin yeni projeleriyle birlikte ilgiyi üzerinde toplayan Kartal’da “Manzara Adalar” projesini hayata geçiren İş GYO, satışta yüzde 50 oranını aştı. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, şirketin güçlü finansal yapısıyla hayata geçirdiği çeşitli ödeme modellerinin de projenin tercih edilmesinde önemli bir faktör olduğunu belirtti. Tanes, Kuzey Marmara Otoyolu, Çanakkale Boğaz Köprüsü ve İzmit Körfez Geçişi projelerinin  yanı sıra bu yatırımlarla bağlantılı diğer yeni yapılanmaların da Kartal’ı değerli kıldığını dile getirdi.  İş GYO’nun ödeme modelleri arasında yüzde 1’den yüzde 50’ye kadar peşinat seçeneklerinden, ödemenin bir kısmını teslim tarihi olan 2018’e ötelemeye, indirimlere kadar çeşitli alternatifler bulunuyor. Tanes, “Elbette insanlar önce yaşayacakları yere göre projeyi tercih ediyor. Her konut satın almaya gelen, bütçesine uygun bir sistem buluyor. Bizim aynı zamanda finansal yapımız da çok güçlü. Konut, ofis, AVM gibi yıllık 50 milyon dolar kira gelirimiz var. 2018-2019’a kadar bitecek projelerimizle bu gelir 110 milyon dolara kadar çıkacak” dedi. 


Yoğunluktan kaçanlar

İş GYO’nun 2015 sonunda açıkladığı rakamlara göre ise Manzara Adalar’da ev sahibi olanların yüzde 72’si, şirketin sunduğu avantajlı ödeme modellerini tercih etmişti. Yapım ihalesini 441.6 milyon lira teklif vererek Ant Yapı’nın kazandığı projenin inşaatında A Blok’ta 5. kata kadar gelindi. 2018 yılında teslim edilmesi planlanan projede metrekare fiyatları ise 4 bin 500-5 bin lira aralığından, 5 bin-6 bin lira aralığına çıktı. Üçü konut, ikisi ofis olmak üzere toplam beş blok ve butik bir alışveriş merkezinden oluşan projede stüdyodan 5+1’e kadar değişen 975 konutla ofis ve ticari nitelikli alanlar yer alacak.


Satış yaptıkları kitleyle ilgili de bilgi veren Tanes, “Özellikle inşaat yoğunluğu olan Ataşehir, Bağdat Caddesi, Acıbadem, Kozyatağı gibi yerlerden kaçıp gelenleri görüyoruz. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar Anadolu yakasında çalışan ve yaşayanların nitelikli konutta ilk tercihi Kartal oluyor” ifadesini kullandı.


Milliyet 





Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



İş GYO’nun Kartal’da inşa ettiği Manzara Adalar projesinde satış oranı %50’yi aştı. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes Bağdat Caddesi’nde oturanların Kartal’ı artık altenatif olarak görmeye başladığına dikkat çekti.


İş GYO’nun Kartal’da inşa ettiği ve üçü konut, ikisi ofis olmak üzere toplam 5 bloktan oluşan Manzara Adalar Projesi’nde konutların satış oranları yüzde 51 seviyesine ulaştı. 1+0’dan 5+1’e kadar değişen konut tipleri, ofis ve ticari alanlardan oluşan Manzara Adalar 640 milyon TL proje değerine sahip.


YATIRIM AMAÇLI ALINIYOR


Son birkaç yıldır ülke ekonomisinin lokomotifi olarak nitelendirilen konut satışlarının 2016 yılında da artış gösterdiğini belirten İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, bu durumun en önemli sebeplerinden birinin ülkemizde konut alımının sadece barınma ihtiyacını karşılamak için değil, aynı zamanda yatırım amaçlı yapılmasının olduğunu vurguladı. Projedeki satış oranlarının sadece 6 ayda yüzde 14’ten 51’e çıktığına dikkat çeken İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes “Kartal eskiden göç almış, çarpık kentleşmiş bir yer olarak görülürdü. Bu algı artık  değişti. Bağdat Caddesi, Koşuyolu, Acıbadem gibi bölgelerdeki inşaat yoğunluğu sebebiyle insanlar alternatif aramaya başladı. Kartal cazibe merkezi haline geldi" diye konuştu. 


Yüksek faiz olumsuz etken


Konutun faize karşı çok hassas olduğunu belirten Tanes, "Faizlerin yüksekliği sektör için olumsuz bir etken" dedi. Tanes faizin yüksek oluşu nedeniyli ipotekli konut satışlarında düşüş yaşanmasına karşın ilk defa satılan konut sayısının yüzde16,6 arttığını söyledi.


2018 ilk çeyrekte teslim ediliyor


Manzara Adalar’da,  kapalı/açık yüzme havuzu, fitness center, SPA alanı, hobi odaları, çocuk kulübü ve çok amaçlı spor kompleksi bulunuyor. 7/24 özel güvenliği, kapalı otopark alanı, her daire için özel olarak ayrılmış 3 metrekarelik depo alanı sunulan projenin 2018 yılının ilk çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor.



Akşam



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Gayrimenkul sektörünün hızla geliştiği ilçelerden biri olan Kartal’da birçok konut projesi inşa ediliyor. Kuzey Marmara Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi gibi yatırımlarla ulaşım avantajı kazanan ilçede, 70 firma 10 bine yakın markalı konut geliştiriyor. Kartal’da Manzara Adalar projesini inşa eden İş GYO’nun Genel Müdürü Turgay Tanes, Kartal’daki projelerin bölgenin gelişimine katkı sağladığını ancak sıkı rekabet yaşandığını belirterek, “Bu rekabete rağmen yoğun talep de var” dedi. Manzara Adalar projesinde son 6 ayda satışlarının hızlandığını vurgulayan Tanes, “Kartal’a Haziran 2015’ten itibaren ciddi bir tüketici ilgisi var. Satışlarımız yüzde 50’yi aştı ve bu artış iki seçime rağmen yaşandı. Rekabete rağmen iyi bir seviyeye geldik” dedi.

 

Kartal algısı değişti

 

Kartal’ın çarpık yapılaşmaya sahip imajının değişmeye başladığının anlatan Tanes, şu değerlendirmeyi yaptı: “Kuzey Marmara Otoyolu, Çanakkale Boğaz Köprüsü ve İzmit Körfez Geçişi projeleri ve bu yatırımlara bağlantılı gerçekleştirilen diğer yapılanmalar bir bütün olarak düşünüldüğünde bölge kalkınıyor. Kartal algısı artık tamamen değişti. Ayrıca Bağdat Caddesi, Acıbadem ve Koşuyolu’nda yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları ve Ataşehir’de artan yoğunluk o bölgedeki insanları Kartal’a çekiyor. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişim ve burada artan çalışan nüfus da Kartal’a ilgiyi artıyor.” 

 

Ödeme planı etkiledi

 

Manzara Adalar’da yakaladıkları satış hızında sundukları farklı ödeme planlarının da etkili olduğunu ifade eden Tanes, şunları söyledi: “Konut satışları incelendiğinde satışların yüzde 32’sinin banka kredisi, yüzde 68’inin de diğer yöntemlerle yapıldığı görülüyor. Eskiden bu oranlar birbirine yakın olurdu. Konut kredisi faiz oranları nedeniyle tüketiciler diğer yöntemlere yöneliyor. Bizim projemizde de kendi sunduğumuz ödeme planına ilgi daha çok oldu. İş GYO’nun finansal yapısı güçlü olduğu için farklı ödeme modelleri sunabildik.”

 

143 milyon TL’ye yeni arsa aldı

 

TURGAY Tanes, İş GYO’nun şu anda Nef ile birlikte Topkapı’da inistanbul, Kartal’da Manzara Adalar ve İzmir’de Ege Perla projelerine devam ettiğini ve bu projelerde satışta bulunan 4 bin konuttan 1.700 adet kaldığını söyledi. Arsa stoklarından da söz eden Tanes, “Şu anda Kısıklı’da 32 bin metrekarelik bir arsamız bulunuyor. 2 ay önce de Alarko’dan Tuzla’da 63 bin metrekarelik bir arsa aldık. 143 milyon liraya aldığımız arsada önümüzdeki yıl için bir proje çalışacağız” diye konuştu. Tanes, İş GYO’nun şu anda yıllık 50 milyon dolar kira geliri olduğunu, bunun 2018’e kadar 110 milyon dolara çıkacağını belirtti.

 

Metrekare fiyatı 5-6 bin lira arasında

 

MANZARA Adalar’ın inşaatında 5’inci kata kadar gelindi. 2018 yılında teslim edilecek projede metrekare fiyatları 4 bin 500-5 bin lira aralığından 5 bin-6 bin lira aralığına çıktı. Üçü konut, ikisi ofis olmak üzere toplam beş blok ve butik bir alışveriş merkezinden oluşan projede 975 ünite yer alıyor. Projenin 2+1 tipindeki örnek dairesi de satış ofisinde sergileniyor.


Vatan



Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İş GYO'nun Kartal'da hayata geçirdiği ve 3'ü konut, ikisi ofis olmak üzere 5 bloktan oluşan Manzara Adalar Projesi'nde satış oranları yüzde 50'yi aştı. 


İş GYO Genel Müdürü Tanes, 3'üncü köprünün geçtiği güzergâh ve bağlantı yolları sayesinde ulaşımın rahatlamasıyla İstanbul'da en süratli ve kayda değer oranda prim potansiyeli taşıyan bölgenin Tuzla'dan başlayarak Kartal ve Maltepe'yi de içine aldığını belirtiyor. 1+ 0'dan 5 +1 'e kadar değişen konut tipleri, ofis ve ticari nitelikli kullanılabilir alanlardan oluşan Manzara Adalar, 36.724 m2 arsada hayata geçirilirken 640 milyon TL proje değerine sahip. 


İPOTEKLİ DÜŞERKEN SATIŞ YÜZDE 16 ARTTI

Konut satışlarının 2016 yılında da artış gösterdiğini belirten İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, bu durumun en önemli sebeplerinden birinin ülkemizde konut alımının sadece barınma ihtiyacını karşılamak için değil, yatırım amaçlı yapılmasının olduğunu vurguladı. Bu sene Türkiye gündeminde yaşanan gelişmelere karşın konut satışlarının şubatta geçen yılın aynı ayma göre yüzde 7 arttığını söyleyen Tanes, "TÜİK'e göre konut satışlarında İstanbul yüzde 17.8'lik bir paya sahip. Faizin yüksek oluşu dolayısıyla ipotekli konut satışlarında düşüş yaşanmasına karşın bu yıl ilk defa satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayma göre yüzde 16.6 artarak 47.409 oldu" dedi. 


Habertürk




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Anadolu yakasında kamu yatırımları ve inşaat şirketlerinin yeni projeleriyle ilgiyi üzerine toplayan Kartal'da Manzara Adalar projesini hayata geçiren İş GYO, satışta yüzde 50 oranını aştı. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, İş GYO'nun güçlü finansal yapısıyla hayata geçirdiği çeşitli ödeme modellerinin de projenin tercih edilmesinde önemli bir faktör haline geldiğini söyledi, değerli kıldığını dile getirdi. İş-GYO'nun ödeme modelleri arasında yüzde 1 'den yüzde 50'ye kadar peşinat seçeneklerinden, ödemenin bir kısmını teslim tarihi 2018'e ötelemeden, indirime çeşitli düzenlemeler bulunuyor. Tanes, "Finansal yapımız da güçlü. Konut, ofis, AVM gibi yıllık 50 milyon dolar kira gelirimiz var. 2018-2019'da bu gelir 110 milyon dolara çıkacak" dedi. 2018'de teslim edilmesi planlanan projede metrekare fiyatları 4 bin 500 lira-5 bin lira aralığından 5 bin lira-6 bin lira aralığına çıktı. 




Cumhuriyet


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;



İş GYO'nun Kartal'da hayata geçirdiği ve üçü konut, ikisi ofis olmak üzere 5 bloktan oluşan Manzara Adalar projesinde satış oranları yüzde 50'yi aştı. Projeyle ilgili bilgi veren İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, "2015 yılından sonra tüketicilerin Kartal'a olan ilgisi arttı. Bağdat Caddesi gibi lokasyonlarda artan kentsel dönüşümle birlikte inşaatın yaygınlaşması insanların alternatif noktalara kayışını hızlandırdı. Kartal'ın deniz, metro, karayolu gibi çok çeşitli ulaşım imkanlarına sahip olması ve büyük firmaların burada proje yapması Kartal'a kayışta etkili oldu. Bu nedenle Manzara Adalar'da yüzde 13 seviyelerinde olan satışlarımız son 5.5 ayda yüzde 51'lere geldi" dedi. 1+0'dan 5+1'e kadar değişen 950 konutluk Manzara Adalar projesinin güneş enerjisinden en çok faydayı sağlayacak şekilde kurgulandığını aktaran Tanes, blokların şekli ve yerleşiminin de her binada güneş enerjisinin eşit dağılmasını sağlayacak şekilde tasarlandığını aktardı. 


Teslimler 2018'de Manzara Adalar'da metrekare fiyatlarının 4 bin 500 TL'den başlayıp şerefiyesine göre 6 bin TL'lere kadar çıktığım aktaran Tanes, teslimlerin ise 2018 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşeceğini söyledi. 


Satışta sundukları diğer projelerde de stok oranlarının hızla azaldığını belirten Turgay Tanes, "Üç projede 4 bin konutluk projelere başladık. Bu dönem içinde 1700 konut sattık. Elimizde 2 bin 400 konut kaldı" dedi. Sadece Kartal değil Anadolu Yakası'ndaki gelişimin de hızla artarak devam edeceğini belirten Tanes şöyle konuştu: "Gelecek 5 yıl içinde Anadolu Yakası ile Avrupa Yakası arasındaki nüfus oram birbirine yaklaşacak. 3'üncü köprünün geçtiği güzergah ve bağlantı yolları sayesinde ulaşımın rahatlamasıyla İstanbul'da en süratli ve kayda değer oranda prim potansiyeli taşıyan bölgenin Tuzla'dan başlayarak, Kartal ve Maltepe'yi de içine alacak." Alarko'dan arsa satın aldi Anadolu Yakası'nda arsaya önem verdiklerini aktaran Turgay Tanes, Kısıklı'da 32 bin metrekare arsaları olduğunu bu nedenle Alarko Holding'ten Tuzla'dan 1.5 ay önce yeni bir arsa aldıklarını kaydetti. Tanes, 63 bin metrekarelik arsayı 143 milyon TL'ye aldıklarını belirtti. 

Kira geliri 120 milyon dolara çıkacak 

Şu anda ofislerden her ay 45 milyon dolar kira geliri elde ettiklerini kaydeden Turgay Tanes, gelecek üç yıl içinde açılacak Ege Perla, Tuzla Şişecam, Finans Merkezi gibi projelerden gelen ofis alanlarıyla kira gelirlerini 2018'e kadar 120 milyon dolara çıkaracaklarını söyledi. Tanes, Finans Merkezi'nden 29 bin metrekare, Kartal'daki projelerinden ise 41 bin metrekare ofis alanı olduğunu belirtti. 


Dünya



Haber Hürriyet'te şöyle yer aldı;


70 inşaat şirketinin yaklaşık 10 bin markalı konut projesi inşa ettiği Kartal’a ilgi artıyor. İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “Bölgede geliştirdiğimiz Manzara Adalar projesinde satışlarımız yüzde 50’yi aştı. Kartal’ın imajı yeni projelerle değişiyor. Çarpık yapılaşma ve gecekondu algısı kalmıyor” dedi.


İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, yaklaşık 70 inşaat şirketinin proje geliştirdiği Kartal’da sıkı rekabet yaşandığını dile getirdi. 10 bini aşkın markalı konut projesi inşa edilen bölgeye konut alıcıları ve yatırımcılarının yoğun ilgi gösterdiğini belirten Tanes, “Sıkı rekabet var ama talep de o kadar fazla. Bölgede geliştirdiğimiz Manzara Adalar projesinde satışlarımız yüzde 50’yi aştı. Bağdat Caddesi, Acıbadem ve Koşuyolu’nda yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları ve Ataşehir’de artan yoğunluk o bölgedeki vatandaşı Kartal’a çekiyor. Gebze’deki organize sanayi bölgelerindeki gelişim ve burada artan çalışan nüfus da Kartal’a ilgiyi artıyor. Ulaşım projeleri de bu gelişime destek oluyor” dedi. Kartal’ın imajının yeni projelerle değiştiğini belirten Tanes, çarpık yapılaşma ve gecekondu algısının değiştiğine de dikkat çekti. 


EVDE FAİZ ETKİSİ

Konut kredi faizlerinde yaşanan artışın konut satışları ve satış şekilleri konusunda belirleyici olduğunu belirten Tanes, “Şimdilerde satışların yaklaşık yüzde 32’si banka kredisi yüzde 68’i de firma senetleri ile oluyor. Bu bizim projemizde de böyle. Öz kaynağı güçlü şirketler şirket içi ödeme seçenekleri sunuyor. İŞ GYO’nun da iyi kira geliri var. Şuan yıllık 50 milyon dolar olan kira gelirimiz 2018’de 100-120 milyon doları bulacak” dedi. 2016’dan umutlu olduklarını belirten Turgay Tanes, ”Kredi fazilerine rağmen bu yıl 1 milyon 300 bin konut satışı öngörüyoruz. Gayrimenkul 15-20 yıl daha en iyi yatırım aracı olarak görülecek. Türkiye gündeminde yaşanan gelişmelere karşın konut satışlarının şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7 oranında arttı. Yabancıya satış da yüzde 15.8 arttı. Gayrimenkul sektörünü İstanbul özelinde değerlendirdiğimizde konut satışlarındaki artışın şaşırtıcı olmadığını görebiliyoruz. Potansiyel ve mevcut avantajlarla İstanbul’un önü çok açık. Körfez geçiş köprüsü, Çanakkale geçiş yolu ve üçüncü köprü gibi yatırımlarla bu avantajlar daha da artacak. İstanbul 10 yıllık bir süreç içerisinde dünyanın ilk üç ya da dört metropolü arasındaki yerini alacak” diye konuştu.


1.700 KONUT SATIŞTA

640 milyon lira değere sahip Manzara Adalar projesinde 5 blok olduğunu belirten Turgay Tanes, teslimlere 2018’in ilk yarısında başlayacaklarını söyledi. 957 konutluk projede ortalama metrekare satış fiyatı ise 5 bin 500 TL. İstanbul ve  İzmir  projelerinde satışta bulunan 4 bin konuttan 1700 adet kaldığını söyleyen Tanes, “İstanbul Kısıklı’da 32 bin metrekare arsamız var. Alarko’dan Tuzla’da 143 milyon lira bedelle 63 bin metrekarelik  bir arsa aldık” diye konuştu. 


Hürriyet



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Kartal algısının değiştiğini anlatan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “Bağdat Caddesi, Acıbadem ve Koşuyolu’ndaki dönüşüm çalışmaları yoğunluk bölge insanını Kartal’a çekiyor” dedi

Son birkaç yıldır en çok değerlenen ilçelerin başında gelen Kartal'ı inşaat firmaları yakın markaja aldı. Kuzey Marmara Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi gibi kamu yatırımlarıyla da ulaşım avantajı kazanan ilçede, yaklaşık 70 firma 10 bine yakın markalı konut üretiyor. Kartal'da Manzara Adalar projesini inşa eden İş GYO'nun Genel Müdürü Turgay Tanes, inşa edilen projelerin bölgenin gelişimi açısından iyi olduğunu ancak sıkı rekabet yaşandığını belirtti. Tanes, "Bu rekabete rağmen yoğun talep de var. Son 6 ayda satışlarımız yüzde 50'yi aştı. Ve bu artış iki seçim olmasına rağmen yaşandı. Kartal'daki rekabete rağmen iyi bir seviyeye geldik" dedi. Kartal'ın çarpık yapılaşmaya sahip imajının yeni projelerle değişmeye başladığını anlatan Tanes, "Kartal algısı artık tamamen değişti. Ayrıca Bağdat Caddesi, Acıbadem ve Koşuyolu'nda yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları ve Ataşehir'de artan yoğunluk o bölgedeki insanları Kartal'a çekiyor" diye konuştu. Manzara Adalar'da yakaladıkları satış başarısında tüketiciye sundukları farklı ödeme planlarının da etkili olduğunu ifade eden Tanes, şunları söyledi: "Bizim projemizde de kendi sunduğumuz ödeme planına ilgi daha çok oldu. İş GYO'nun finansal yapısı da güçlü. Şu anda yıllık 50 milyon dolar kira gelirimiz var. Mevcut projelerimiz bittiğinde yani 2018'e kadar kira gelirimiz 100- 120 milyon doları bulacak. Finansal yapımızın güçlü olması farklı ödeme modelleri sunmamızda etkili oldu."



Sabah


Geri Dön