29 / 03 / 2024

Mardan Palace hakkında inceleme başlatıldı

Mardan Palace hakkında inceleme başlatıldı

Antalya'da 1.4 milyar dolar yatırımla otel açıp bin 200 kişiye iş veren Mardan Palace'ın sahibi İsmailov, Rus basını ve polisinden sonra Belediye Başkanı Akaydın'ın da hedefi oldu



Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov, Rusya Başkanı Vladimir Putin'in emriyle iş merkezine yapılan baskının şokunu atlatamadan bu kez de Antalya'da 1.5 milyar dolara yaptığı Mardan Palace Oteli'ne yapılan imar soruşturmasıyla uğraşmaya başladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, imar planları nedeniyle protesto edip açılışına katılmadığı Mardan Palace Otel hakkında inceleme başlattı. İsmailov'un oteli ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2005 yılının Mart- Nisan aylarının oturum tutanaklarını isteyen Antalya Belediye Başkanı Akaydın, kayıtların incelendiğini söyledi. Başkan Akaydın'ın istediği meclis tutanaklarında otel için yapılan plan tadilatına CHP'li üyelerin sert muhalefeti yer alıyor. Tartışmalar yüzünden ara verilmek zorunda kalınan meclisin tutanakları tam 15 sayfadan oluşuyor.

Öte yandan Belediye Başkanı Akaydın, dönemin Çalkaya Belediyesi tarafından otele verilen ruhsatları MHP'li Aksu Belediyesi'nden istemek için resmi yazı yazacağını bildirdi. Otelin sınırlarında bulunduğu Çalkaya Belediyesi, 29 Mart seçimlerinden sonra lağvedilmiş, bölgedeki Çalkaya, Aksu ve Pınarlı beldeleri, merkeze bağlı Aksu İlçesi olarak yeni idari yapıya kavuşturulmuştu. Otel yetkilileri ise incelemeyle ilgili Star'ın soruları yanıtsız bıraktı.

YATIRIM NEDENİYLE SUÇLANDI
Antalya'nın Kundu bölgesinde yapımını 3.5 yılda tamamladığı ve Türkçesi Akrep anlamına gelen Mardan Palace Oteli'ni, dünya yıldızlarının katıldığı dillere destan törenle açan Rus işadamı Telman İsmailov ülkesinde de basın ve hükümetin hışmına uğramıştı. Rus basınının `Burada kazanıyor, Türkiye'ye yatırıyor' eleştrisinin ardından Moskova'da Telman İsmailov'un sahibi olduğu Çerkez Pazarı'na baskın yapılmış ve 2 milyar dolarlık kaçak mal ele geçirildiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

BİN 200 KİŞİ ÇALIŞIYOR
Kundu'da deniz kıyısında bulunan Mardan Palace Otel'i 180 bin metrekare alanda konumlandı ve İstanbul'un tarihi yapılarından esinlenilerek inşa edildi. Otel, İstanbul Boğazı şeklinde tasarlanmış, 16 bin metrekarelik dünyanın en büyük otel açık yüzme havuzlarından birine sahip. Havuzda ulaşım, Sultan Gondolları ile sağlanıyor. 7 katlı ana binanın her katında, farklı bir ülkenin mutfağından örnekler sunulan restoranlar var. Bin 200 kişiye istihdam sağlayan otel, 4'ü kral dairesi 560 odası, 11 restoran ve 11 cafe barı, 1200 kişilik ve 800 kişilik iki büyük balo salonuyla dikkat çekiyor.

Lüks ve ihtişamlı tasarımlarıyla dikkat çeken otelde Vakko Home, porselenlerde Narumi ve Hermes, banyo ürünlerinde ise Hermes markaları kullanıldı. Özellikle gümüş çatal-kaşık takımlarına 25 milyon Euro harcanan otelin oda fiyatları 485 ile 16 bin Euro arasında değişiyor.
Star


Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Antalya'nın Putin'i
Azeri işadamı İsmailov'a çifte darbe... Mardan Palace ile Türkiye'ye 1.4 milyar dolar yatırınca Putin'in öfkesini çekti. 2 milyar dolarlık malına el kondu. Türkiye'den teşekkür beklerken CHP'li başkan Akaydın, oteli için inceleme başlattı.

Türk vatandaşlığına geçmek için yaptığı başvuru Yeni Şafak aracılığıyla kamuoyuna duyurulan Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'a büyük şok. Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yatırım yaptığı için cezalandırdığı İsmailov'a bir ceza da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'dan geldi. 1.4 milyar dolarlık 5 yıldızlı Mardan Palace Otel hakkında inceleme başlatıldı.

YATIRIMIN AĞIR BEDELİ
Antalya'ya yaptırdığı görkemli Mardan Palace Oteli ile kenti Dubai'ye alternatif olarak lüks turizmin merkezi haline getirmeye çalışan İsmailov, bu yatırımın bedelini ağır ödedi. Bir hafta önce, Rusya Başbakanı Vladimir Putin, ülke dışında yatırım yapan isimlere gözdağı verircesine bir konuşma yaptı. Ardından gümrüklerdeki denetimlerin yetersizliğinden yakındı.

RUS LİDER HEDEF GÖSTERDİ
Adrese teslim bu sözler Rusya Genel Savcılığı'nı anında harekete geçirdi. Telman İsmailov'un sahibi olduğu Çerkez Pazarı'na yapılan baskında 2 milyar dolarlık mala el konuldu. Türkiye'ye yaptığı yatırım bedeli ödetilen İsmailov'a ikinci darbe ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'dan geldi. Akaydın, imar planlarını gerekçe göstererek açılışına katılmadığı Mardan Palace Otel hakkında inceleme başlattı. Otelle ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2005 yılı Mart-Nisan aylarının oturum tutanaklarını isteyen Akaydın, bunları inceleyeceğini bildirdi. Akaydın, dönemin Çalkaya Belediyesi tarafından otele verilen ruhsatları ise MHP'li Aksu Belediyesi'nden istemek için resmi yazı yazacağını bildirdi.

Dubai'yi aratmıyor
1.4 milyar dolara mal olan Mardan Palace Otel'i sunduğu imkanlarla Dubai'deki lüks otellerle rekabet ediyor. Otel, 180 bin metrekare alanda konumlandı ve İstanbul'un tarihi yapılarından esinlenilerek inşa edildi. 1200 kişiye istihdam sağlayan otel, 4'ü kral dairesi 560 odaya sahip.
Yeni Şafak

Mardan Palace'a inceleme

Kundu bölgesinde 3.5 yılda, 1.4 milyar dolara tamamladığı Mardan Palace'ı dünya yıldızlarının katıldığı dillere destan törenle açan İsmailov'un başı dertten kurtulmuyor
Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in, gümrük denetimlerinin yetersizliği gerekçesiyle sert çıkışının ardından, İsmailov'un sahibi olduğu Moskova'daki Çerkez Pazarı'na baskın yapılmış ve 2 milyar dolarlık kaçak mal ele geçirilmişti.
Bu olayın üzerinden bir hafta geçmeden, İsmailov'a ikinci kötü haber Antalya'dan ulaştı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, imar planları nedeniyle protesto edip açılışına katılmadığı otel hakkında inceleme başlattı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin otelle ilgili olarak 2005 yılındaki toplantılarının tutanaklarını isteyen Akaydın, kayıtları inceleyeceğini bildirdi. Tutanaklarda, otel için yapılan plan tadilatına CHP'li üyelerin sert muhalefeti yer alıyor.
Tartışmalar yüzünden ara verilmek zorunda kalınan toplantının tutanakları 15 sayfa.
Akaydın, dönemin Çalkaya Belediyesi tarafından otele verilen ruhsatları ise MHP'li Aksu Belediyesi'nden istemek için resmi yazı yazacağını bildirdi.  Çalkaya Belediyesi, 29 Mart seçimlerinden sonra lağvedilmiş, bölgedeki Çalkaya, Aksu ve Pınarlı beldeleri, merkeze bağlı Aksu İlçesi olarak yeni idari yapıya kavuşturulmuştu.
Emre BAYLAN/Milliyet


Geri Dön