16 / 04 / 2024

Mardan Palace, Halk Palace oldu!

Mardan Palace, Halk Palace oldu!

Açılış törenine Mariah Carey, Richard Gere, Sharon Stone, Monica Belluci gibi dünyaca ünlü isimlerin katıldığı Mardan Palace yapılan icra ihalesinde 360 milyon liraya Halkbank'a satıldı.



Açılış törenine Mariah Carey, Richard Gere, Sharon Stone, Monica Belluci gibi dünyaca ünlü isimlerin katıldığı Mardan Palace dün yapılan icra ihalesinde satıldı. 719 milyon liralık bedelle satışa çıkarılan oteli Halkbank 360 milyon liraya aldı. Azeri asıllı Rus işinsanı Telman İsmailov’un 1.4 milyar dolar yatırımla 6 yıl önce açtığı otel bir süredir mali sıkıntıları ile gündemdeydi.


Antalya’da bulunan Mardan Palace otel için dün yapılan icradan satış ihalesini Halk Bankası kazandı. Haziran ayında Halk Bankası’na olan 65 milyon dolarlık borcu nedeniyle icraya verilen ve banka ile otel sahibi Telman İsmailov arasındaki anlaşmayla satışı son dakika durdurulan Mardan Palace Hotel bu kez satıldı. Otel için 650 milyon TL, villalar içinse 69.7 milyon TL değer biçilen Mardan Palace Hotel’in sahibi AST İnşaat Turizm Taahhüt A.Ş.’nin Garanti Bankası’na olan 207 milyon TL’lik borcu nedeniyle Antalya 6’ncı İcra Müdürlüğü tarafından satış ihalesi yapıldı. 


207 MİLYONU GARANTİ’NİN


Otel için, belirlenen bedelin yüzde 50’si üzerinden artırıma gidildi. Tek teklif sahibi olarak Halk Bankası ihaleye girdi. İhaleyi, toplam 360 milyon 50 bin TL bedelle Halk Bankası kazandı. Halk Bankası, birinci sıra alacaklısı Garanti Bankası’nın alacağı olan 207 milyon lirayı hesaba yatıracak.


SUUDİ KRAL KALACAK


Borçları nedeniyle uzun süredir icradan satışı gündemde olan Mardan Palace Hotel’de Antalya’nın ev sahipliği yapacağı G-20 Zirvesi’ne katılacak Suudi Arabistan Kralı Salman ve bin kişilik heyeti konaklayacak. 546 saray odası hazırlanan heyette Suudi Kral geceliği 15 bin Euro’luk Royal Suit Villa’da kalacak. Kraliyet ailesinin üst düzey mensupları için de yine geceliği 9 bin Euro’dan başlayan Presidential Suit Villa, Bahçe Suit, Grand Junior Suit, Grand Suit gibi diğer özel villalar ve kral dairesi de hazırlandı.


1.4 milyar dolar yatırımla açıldı


23 Mayıs 2009’da 1.4 milyar dolar yatırımla hizmete giren Mardan Palace’ın açılışı için 50 milyon dolar harcandı. Mardan Palace Oteli açılışı için dünyaca ünlü isimler Türkiye’ye geldi. Antalya’ya gelen ünlüler arasında Mariah Carey, Richard Gere, Sharon Stone, Monica Belluci, Tom Jones ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev yer aldı.


Kumu Mısır’dan Geldi


OTEL önündeki plaja Mısır’dan 9 bin ton altın rengi kum getirildi. Bu kumların özelliği ise ayakları yakmaması ve ıslak ayağa yapışmaması. Otelin şarap mahzeninde şişesi 2 bin 120 sterlin olan Château Lafite Rothschild`in 1996 şarapları bulunuyor. Mardan Palace 2 Royal Suite, 4 Presidential Suite, 38 Executive Suite, 271 Superior Oda, 62 Premium Oda, 16 Dolmabahçe Deluxe Oda, her biri bünyesinde özel tasarımlı Türk Hamamı bulunduran 38 Grand Hammam Oda, 41 Grand Deluxe Dubleks, 44 Garden Suite, 5 VIP Villa, 3 Grand Junior Suite ve 41 Junior Suite olmak üzere farklı konseptlerde toplam 560 odaya sahip.


Rus bankası da iflasını istedi


BİR süreden beri mali sıkıntıları ile gündeme gelen Mardan Palace ile ilgili yeni bir davanın da açıldığı anlaşıldı. İflas istemi ile görülen davayı açan taraf Rus Bank Of Moskow. Rus kamu bankası, alacağını tahsil etmek için Mardan Palace’ın sahibi olan AST İnşaat Turizm A.Ş. ve bağlı şirket Olimpus İnşaat Turizm Gıda Otelcilik A.Ş.’nin iflasını istedi. Anılan dava geçtiğimiz günlerde İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açıldı. Davanın ilk duruşması 2 Aralık günü görülecek.


Hürriyet




Geri Dön