19 / 04 / 2024

Mardan Palace için kritik süreç!

Mardan Palace için kritik süreç!

3 Haziran'da Antalya İcra Dairesi'nde yapılacak satışa kadar çözüm arayışlarının devam ettiği belirtiliyor. Banka avukatları, müşterileriyle görüşmelerin uzun zamandır sürdüğünü ve defalarca şans verildiğini söylüyor.



Antalya'da Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolara yaptırılan Mardan Palace Hotel'in Antalya 4'üncü İcra Dairesi'nce satışa çıkarılmasıyla ilgili kritik süreç devam ederken tapu kayıtları şirket hakkında ilk hukuki işlemin 2009'da başlatıldığını ortaya çıkardı.


İsmailov yatırımı için önce Garanti Bankası'ndan, 1, 3 ve 4'üncü dereceden 76 milyon dolar, 2'nci dereceden ise 40 milyon TL ipotek karşılığında kredi aldı. İsmailov, aynı taşınmazlar üzerinde 5 ve 6'ncı dereceden ipotekler tesis ederek Halkbank'tan kredi aldı. Kredileri ödemeyince 2009'da Asya İnşaat, 2012'de Kozyatağı Vergi Dairesi, 2013'te Aksu Belediyesi, 2013'te Muratpaşa SGK, 2014'te Garanti Bankası hukuki işlem başlattı. Halkbank Nisan 2014'te yasal takibe başvurdu. 


ÇÖZÜM OLMAZSA İHALE


3 Haziran'da Antalya İcra Dairesi'nde yapılacak satışa kadar çözüm arayışlarının devam ettiği belirtiliyor. Otelin Halkbank tarafından icraya verildiğine yönelik haberlere karşı çıkan banka avukatları, müşterileriyle görüşmelerin uzun zamandır sürdüğünü ve kendilerine defalarca şans verildiğini, diğer alacaklılarca yasal işlem başlatılınca bankanın da başlatmak durumunda kaldığını ilettiler. Alacaklarını tehlikeye düşürmemek adına satış istemek durumunda kaldıklarını söyleyen avukatlar, "Mardan Grup tarafından somut bir adım atılması halinde sürecin gözden geçirilebileceğini söylediler" dedi. 


Sabah


Geri Dön