29 / 03 / 2024

Mardan Palace'a ABD'liler talip oldu!

Mardan Palace'a ABD'liler talip oldu!

Rus oligark İsmailov`un 1.5 milyar dolara yaptığı Mardan Palace satılıyor. Limak`ın ardından şimdi de oteli, ABD`li fonların desteklediği SBK Holding istiyor.



Azeri kökenli Rus oligark Telman İsmailov'un sahibi olduğu dünyanın en pahalı otellerinden Mardan Palace'a ABD'liler talip oldu. 


Sabah Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre, Antalya'nın Kundu sahilinde 2009'da yaklaşık 1.5 milyar dolar harcanarak yapılan ve görkemli bir törenle açılan, borçları nedeniyle Antalya 4. İcra Dairesi tarafından açık artırma usulüyle bugün satışa çıkacak olan Mardan Palace'a 650 milyon TL, otelin yanındaki villalara da 69.7 milyon TL değer biçildi. 325 milyon TL başlangıç bedeliyle satışa çıkacak olan Mardan'ı ABD'li fonların arkasında olduğu İstanbul merkezli SBK Holding istiyor.


İlaç sektöründeki devleri bünyesine katan SBK Holding, geçen yıl önce BETASAN'ı, ardından da Türkiye'nin en eski şirketlerinden Münir Şahin İlaç'ı bünyesine katmıştı. SBK, son olarak 69 yıllık Biofarma'yı Citigroup'tan devraldı. SBK'nın otomotiv yan sanayiden, cam endüstrisine kadar Türkiye'de birçok alanda firması var. Zordaki firmaları alarak tekrar eski günlerine döndüren SBK'nın aldığı firmalarda 6 bin kişi çalışıyor. 


5 YILDIZLI OTEL İSTİYORDU 


ABD'li fon ve yatırımcıların desteklediği SBK Holding geçtiğimiz aylarda İngiliz AIM fonu ile işbirliği kararı almış, Londra merkezli fonun 2015 sonuna kadar 410 milyon dolarlık yatırımında işbirliği kararı almıştı. İkilinin görüştüğü Türk şirketler arasında 5 yıldızlı oteli olan turizm firması da vardı. 4'ü kral dairesi olmak üzere bin 238 odası bulunan Mardan Palace'ın açılışına Monica Bellucci, Paris Hilton, Mariah Carey, Richard Gere ve Sharon Stone ve Tom Jones gibi yıldızlar katılmıştı.


Milliyet


Geri Dön