25 / 04 / 2024

Marine Park'ta metrekare kiraları 50 Euro'dan başlıyor!

Marine Park'ta metrekare kiraları 50 Euro'dan başlıyor!

DATİ Holding Genel Müdürü Ulvi Süvarioğlu, sadece 20 rezidansın bulunduğu projenin alternatif bir yaşam alanı oluşturacağını söyleyerek projesinin altında yer alacak dükkan ve mağazalardan oluşan Yaşam Merkezi ile de bölgeye hareket getireceklerini söyled



DATİ Holding'in 2000 yılında Özelleştirme İdaresi'nden 49 yıllık üst kullanım hakkını aldığı Ataköy projesinde 'halka açılacağı' Marine Park yatırımı içindeki 20 rezidans kiraya çıktı. Marina içinde yaşam sürmek isteyen deniz tutkunlarını hedefleyen projeye yat sahipleri ile denizcilik şirketlerinden talep geliyor. DATİ Holding Genel Müdürü Ulvi Süvarioğlu, sadece 20 rezidansın bulunduğu projenin alternatif bir yaşam alanı oluşturacağını söyleyerek projesinin altında yer alacak dükkan ve mağazalardan oluşan Yaşam Merkezi ile de bölgeye hareket getireceklerini söyledi. Marine Park içinde yer alacak 55 ile 300 metrekare aralığındaki rezidansların metrekare kirası 50 eurodan başlıyor. Süvarioğlu, projenin işletmesi için 28 yılları kaldığını hatırlatarak rezidanslarda satış yapmadıklarını sadece uzun dönemli kiralama yapacaklarını hatırlattı. İlk talebin denizcilik şirketlerinden home-ofis kullanımı içinde geldiğini söyleyen Süvarioğlu, projede ilk olarak alt katlardaki mağazaların kiralamasına odaklandıklarını kaydetti. Süvarioğlu, 'Marine Park, ileride projeye ekleyeceğimiz mega yat limanı için de bir hedef kitle yaratıyor. Yatları ile gelen turistler de konaklamalarını otel yerine rezidansta yapmak isteyebiliyor. Bu nedenle Ataköy yatırımımız içinde bulunan Sheraton Otel'den de rezidanslara bir yönlendirme olabilir' diye konuştu.

Günde 9 bin kişi geçecek
Eski Regata'nın yerine yapılacak projede hedeflerinin herkesin denizle kucaklaşabileceği bir proje yaratmak olduğunu söyleyen Süvarioğlu, 'Projemiz sınırları içinde bulunan ve kiracımız konumundaki İDO iskelesinden çıkan halk, bu yaşam merkezinin içinden geçecek. Amacımız halka kapalı bir alan yaratmak değil. Tam tersine halkın da içinde bulunacağı proje yapmak. Marinalar Avrupa'da sadece yatı olanların değil olmayanların da sosyal bir buluşma alanı. Biz de bu modeli uygulamak istiyoruz' dedi. İDO ile seyahat eden günde 8-9 bin kişinin projenin içinden geçeceğini dile getiren Süvarioğlu, 'Marina ile bağlantılı tekstil markalarının yanı sıra halkın günlük alışverişini yapacağı mağazalar, kafeler de yer alacak' diye konuştu.

Dilek Taş/Sabah Emlak


Geri Dön