26 / 04 / 2024

Mark Zuckerberg emlak canavarı oldu!

Mark Zuckerberg emlak canavarı oldu!

Facebook’un 36 yaşındaki CEO’su Mark Zuckerberg attığı her adımla gündeme geliyor, özellikle de her geçen gün artan servetiyle. Peki dünyanın önde gelen zenginleri arasında yer alan Zuckerberg neler için harcama yapıyor?



Mark Zuckerberg Facebook'u kurdu, Instagram'ı ve WhatsApp'ı satın aldı. Sözcü'de yer alan habere göre; teknoloji alanında gerçekleştirdiği yeni yatırımlar ve çalışmalarla her geçen gün büyüyen bir şirket meydana getiren 36 yaşındaki Zuckerberg, şimdi dünyanın önde gelen milyarderleri arasında bulunuyor.

Geçen yıl 110 milyar doları geçen servetiyle ön plana çıkan Zuckerberg, kıyafet ve araba gibi gereksinimlerinde alçakgönüllü tavır gösterse de emlak konusunda sınırı yok. 36 yaşındaki Zuckerberg için emlak canavarı dense yeridir.

Zuckerberg, bugün hiç olmadığı kadar zenginliğe sahip. Özellikle de TikTok ile rekabet etmek amacıyla sosyal medya platformu Instagram'da hayata geçirdiği yeni özellikle Zuckerberg’in kişisel serveti ilk kez 100 milyon doları geçti. Şimdilerde ise ünlü milyarderin serveti 114 milyar doları aşmış durumda.

EMLAK KONUSUNDA SAVURGAN

Zuckerberg’in savurganlık yapmaktan geri durmadığı tek yatırım emlak oluyor. Mayıs 2011’de Palo Alto’da 7 milyon dolar bedelle 5 bin metrekare büyüklüğünde bir ev satın almıştı. Ertesi yıl, Zuckerberg evini çevreleyen mülkleri de satın almaya başladı ve dört ev satın almak için 30 milyon doları geçen harcama ve bunları yeniden tasarlama planları yaptı.

Mark Zuckerberg emlak canavarı oldu!

Ayrıca San Francisco’nun Mission Bölgesi’nde de bir evi bulunuyor. 2013'te aldığı 5 bin 500 metrekare büyüklüğündeki eve bir sera ilave etmek, mutfağı yeniden dizayn etmek için de 1 milyon doları aşan harcama yaptı.

YEREL HALKLA BAŞI DERTTE

2014'te milyarderin emlak portföyünün alanı, Kauai adasındaki iki gayrimenkul için Pasifik’e kadar gitti. Fakat Zuckerberg çiftinin Hawaii’deki varlığına tepkiler gösterildi. 2016 yılında Zuckerberg, mülkünün etrafına duvar yaparak komşularını epey sinirlendirdi ve 2017’de de arazisi üzerinde yasal mülkiyet iddia eden Hawaiili ailelere karşı mahkemeye başvurdu. 

Zuckerberg aynı zamanda Tahoe Gölü’nde 59 milyon dolara mal olan iki göl kenarı konut satın aldı. Brushwood Estate diye isimlendirilen evlerden biri, 6 dönüm büyüklüğünde arazi üzerinde konumlanıyor. Ayrıca bir konukevi ve özel bir iskelesi de yer alıyor. İki Lake Tahoe gayrimenkulü arasında, Zuckerberg özel bir kıyı şeridinin de sahibi.

Mark Zuckerberg 59 milyon dolara iki ev satın aldı!


Geri Dön