25 / 04 / 2024

'Marka Dünyası' selin ardından fiyatları indirdi!

'Marka Dünyası' selin ardından fiyatları indirdi!

İstanbul İkitelli'de kurulu bir outlet mağazası, sel altında kalan mallarını 15'te bir fiyatına satışa çıkardı



Mağaza yetkilileri, "Batan geminin malları bunlar" diye halkı alışverişe davet ederken, "Türk halkına teşekkür ediyoruz, yağmacıları ise kınıyoruz" diye slogan attılar. Marka Dünyası adlı outlet mağazada, Daniel Hechter, Kappa, Pierre Cardin gibi ünlü markaların ürünleri satılıyor. Mağazada, 5 TL'ye tişörtler, 15 TL'ye pantolonlar, 30 TL'ye ceketler, 50 TL'ye paltolar satılıyor.
Eylem TÜRK/Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler
Selden zarar gören mallar kelepir fiyatına satılıyor
İstanbul'da selden zarar gören mağazalar kapı önüne çıkardıkları tezgahlarda kelepir fiyatına satışa başlayınca müşteri akınına uğradı. Uzmanlar ise 'Halk sağlığıyla oynanıyor' uyarısı yaptı
 
"Çek abla çek. 400 TL'lik takım elbiseyi 50 TL'ye satıyoruz. Daha ne olsun. Çek ki halimizi görsünler..." Daniel Hecter takım elbiseler 50 TL, Pierre Cardin gömlekler 15 TL, Polo tişörtler 10 TL, 100 TL'lik pantalonlar en temizinden 10 TL... Görülmemiş bu indirimin nedeni ise sel felaketinin geride bıraktığı çamur ve balçık. Geçen hafta sel felaketine teslim olan İkitelli bölgesinde sel sularına kapılan ürünleri yağmalayan yüzlerce kişinin görüntüsü daha hafızalardaki yerini korurken, dün bambaşka bir manzara yaşandı. Bu kez de mağazaların, "elimden neyi çıkarırsam kârdır" mantığıyla, selden etkilenen ürünlerini üzerindeki çamuru bile temizleme gereği duymadan büyük bir indirimle kapı önlerinde satışa sunması acı bir tablo oluşturdu. Sel nedeniyle milyonlarca TL zarar gören mağazalar, hiçbir duyuru yapmamalarına rağmen biranda müşterilerle dolan "açık çamur pazarı"nda 2 saat içinde binlerce ürün sattı.
 
50 bin parça ürün satışta
Pierre Cardin, Polo, Daniel Hecter gibi markaların satışının yapıldığı Marka Dünyası'nın Satış Sorumlusu Yaşar Şahin, selden zararlarının 500 milyon TL olduğunu belirterek, "Zarar çok büyük. Başka çaremiz yoktu. Bu ürünleri temizlemeye kalksak daha fazla zarar edecektik. Çamurlu halleriyle de olsa kapıda satış yapmaya karar verdik. Satışlar düşündüğümüzden daha iyi" diyor. Marka Dünyası içindeki mağazalarda sel nedeniyle çamura bulanan 50 bin parçalık ürün satışa çıktı. Satışlar, ürünler tükeninceye kadar devam edecek. Satış elemanları, bayram alışverişinin bu şekilde yapılacağını söylüyor.
 
Çamurlu da olsa deneniyor
Her yıl bayram alışverişi için Tahtakale'ye koşan vatandaşın akın ettiği mağazalarda ürünler, 5 TL ile 50 TL arasında değişiyor. Kalabalığı görüp burayı tesadüfen keşfettiğini belirten Fadime Ulubaş, "Kıyafetler çamurlu ama ne yapalım. Normal zamanda gelip alamıyoruz. Fiyatları çok düşürmüşler. Eşime bir kaç parça almayı düşünüyorum. Çamur çok büyük sorun değil, ben onu temizlerim" diye konuşuyor. 212 Alışveriş Merkezi'nden arabasıyla çıkarken ürünleri gören Mehmet Sakar ise uzun zamandan beri takım elbise fiyatlarını incelediğini kaydederek, "Henüz almaya karar vermedim, biraz çamurlu ama fiyatlar da çok iyi. Bu devirde 50 TL'ye nereden takım elbise alacaksınız?" diyor. Niyazi Göçer de, burayı gördükten sonra İkitelli İstoç'ta çalışan oğullarını aradığını ve onları da getirip bayramlık almak istediğini söyledi. Çamurlu ceketleri deneyen Göçer, "Takım elbise bu, denemeden alamam ki" değerlendirmesinde bulunuyor. Ağustos ayında açılan İkitelli'deki 212 Power Outlet Alışveriş Merkezi, yaşanan selin ardından sinek avlarken, merkezin hemen çıkışına kurulan açık hava pazarında adeta izdiham yaşanıyor. Selin ardından ziyaretçi sayısında büyük bir düşüş yaşandığını belirten 212'deki mağaza sahipleri, bu durumun bayram alışverişi ile düzeleceğini umut etse de halkın ilgisi çoktan 212'nin hemen yanıbaşındaki outlet mağazaların "çamurlu ürünler outletine" yönelmiş durumda.
 
MARKALAR HALK SAĞLIĞIYLA OYNUYOR
Mümkün olduğunca fazla malı elinden çıkarmak isteyen mağazaların balçığa bulanmış ürünleri satışa sunması, "Sel sularıyla temas etmiş ürünler salgına yol açabilir" uyarısında bulunan sağlıkçıların tepkisini çekti. Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Prof. Dr. Hilal Özcebe, selde balçığa sıvanan ve birkaç gün bekleyen ürünlerin temizlenmesinin neredeyse imkânsız olduğunu belirterek, "Bu ürünlerden uzak durmak gerekir" dedi. Sel sularının içinde çamurun yanısıra mikroorganizmalar ve toksik maddeler bulunabileceğine dikkat çeken Özcebe, "Satışı yapılan bu ürünlerde de büyük bir olasılıkla aynı mikroplar, küf ve mantar bulunuyor. Bu maddelerin cilde teması ile birlikte reaksiyonlar oluşabileceği gibi, hele de kimyasal madde karıştıysa çok daha ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir" uyarısında bulundu.
Selma ŞİMŞEK-Sevda YÜZBAŞIOĞLU/Referans


Geri Dön