19 / 04 / 2024

Market raflarında vatandaşın cebini yakıyordu! Dev indirim yolda

Market raflarında vatandaşın cebini yakıyordu! Dev indirim yolda

Son fiyat artışlarıyla gündemde olan ayçiçek yağı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Dünya genelinde artan enflasyona karşı alınan tedbirler sonucunda ayçiçek yağında indirim beklentisi oluştu.



Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte ortaya çıkan küresel tedarik sorunu ve stokçuluk nedeniyle ayçiçek yağı fiyatları ciddi bir şekilde yükselmişti. Özellikle pandemiyle birlikte zamların peş peşe yapıldığı ayçiçek yağıyla ilgili yüz güldüren haberler geldi. Pandemi ile birlikte 2 bin 150 dolara yükselen ham ayçiçek yağ fiyatı, son haftalarda ciddi bir düşüş yaşandı.

YAŞANAN DÜŞÜŞ RAFLARA YANSIYACAK MI?
Son 20 günde uluslararası pazarda ham ayçiçek yağı yüzde 30 düşüş ile 1500 dolara kadar düştü. Yeni fiyatlarla yapılan ithalatla iç pazarda raf fiyatlarında da bir gerileme yaşanacağı tahmin ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön