25 / 04 / 2024

Market raflarında vatandaşın cebini yakıyordu! Dev indirim yolda

Market raflarında vatandaşın cebini yakıyordu! Dev indirim yolda

Son fiyat artışlarıyla gündemde olan ayçiçek yağı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Dünya genelinde artan enflasyona karşı alınan tedbirler sonucunda ayçiçek yağında indirim beklentisi oluştu.



Fiyat düşüşün yalnız ham ayçiçek yağında yaşanmadığını kaydeden Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“Palm yağı ve soya yağında da düşüşler görülüyor. Palm yağının tonu 500 dolar düşerek 1800 dolardan 1300 dolara düştü. Yine soya yağının da fiyatı aynı oranda indi. Ayçiçek yağında ise Ukrayna’daki savaş bölgesi dışında risk taşımayan batı tarafında üretim kapasitelerinde atış görüldü."

"Romanya sınırında yer alan Reni ve İzmail nehir limanlarından 6 bin tonluk küçük gemilerle ham yağ ve çekirdek ihracatının artırılması, yüksek ayçiçek yağının fiyatını geri çekilmesine sebep oldu."

Diğer yandan yurtdışındaki talepsizlikten dolayı verilen tekliflerin fiyatları daha da düşürdüğüne vurgu yapan Yıldırım, ayrıca yurt içinde hasadın önümüzdeki ayın ortalarında başlayacak olması piyasayı tamamen kilitlediğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön