25 / 04 / 2024

Market raflarında vatandaşın cebini yakıyordu! Dev indirim yolda

Market raflarında vatandaşın cebini yakıyordu! Dev indirim yolda

Son fiyat artışlarıyla gündemde olan ayçiçek yağı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Dünya genelinde artan enflasyona karşı alınan tedbirler sonucunda ayçiçek yağında indirim beklentisi oluştu.



YAĞ İTHALATINDA DÜZENLEME
Öte yandan geçtiğimiz günlerde, temel gıdalarda arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla bazı yağlı tohumlar ile yağların ithalatında düzenleme yapılmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararda, ayçiçeği, mısır ve soyada gümrük vergisi 31 Aralık'a kadar sıfıra indirildi.

1 TEMMUZ'DA GEÇERLİ OLACAK
Bu kapsama hayvansal, bitkisel veya mikrobiyal katı ve sıvı yağlar ve bunların parçalanma ürünleri; hazır yemeklik katı yağlar; hayvansal ve bitkisel mumlar, yağlı tohum ve meyveler, muhtelif tane, tohum ve meyveler; sanayide ve tıpta kullanılan bitkiler, saman ve kaba yem kapsamında 6 numaralı dipnota karşılık gelen ürünler de katıldı.

https://emlakkulisi.com.tr/isabetli-tahminleriyle-taninan-islam-memisten-1000-liranin-altina-dusen-altinla-ilgili-yeni-aciklama/711474


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön