24 / 04 / 2024

Marmara depreminin zamanı geldi mi? Uzman isimler açıkladı!

Marmara depreminin zamanı geldi mi? Uzman isimler açıkladı!

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. K. Erçin Kasapoğlu beklenen İstanbul depremini değerlendirdi. İşte İstanbul'u bekleyen o büyük felaket ve uzmanların tüyler ürperten açık



Marmara Bölgesi'nde meydana gelmesi öngörülen olası İstanbul depremi, oluşturacağı etkiler nedeniyle sık sık gündeme geliyor. Türkiye’nin kalbi konumunda olan Marmara Bölgesi, milyonlarca kişilik nüfusu bulundurmasının yanı sıra pek çok sanayi tesisine de ev sahipliği yapması nedeniyle sarılması zor yaralar ile karşılaşma riski barındırıyor.

Uzmanlar, Marmara’da meydana gelecek olası bir depremin yalnızca İstanbul’u değil, tüm bölgeyi etkileyeceğine dikkat çekerken yetkililerin depremin ardından yapılacaklardan ziyade depremden önce yapılması gerekenleri planlaması gerektiğine vurgu yapıyor.

Marmara depreminin zamanı geldi mi? Uzman isimler açıkladı!

'HERKES KUZEYE BAKIYOR, GÜNEY KOLDA DA BİRİKİM VAR'

Marmara Bölgesi'nde yer alan fay hatlarının sürekli izlendiğini dile getiren Bilim Akademisi Üyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, yapılan pek çok çalışmanın Marmara’daki fay hattının Kuzey koluna odaklandığını ama güney hattında yer alan fay hattında da birikme olduğuna vurgu yaptı.

İşte İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. K. Erçin Kasapoğlu'nun büyük Marmara depremine ilişkin açıklamaları...


Geri Dön