19 / 04 / 2024

Marmara Forum'la 375 dönüm AVMye 350 marka geldi!

Marmara Forum'la 375 dönüm AVMye 350 marka geldi!

Değişen tüketici alışkanlıkları yatırımcıların yönünü belirlerken İstanbulda sayıları 100ü bulan AVM zincirine Hollandalı Multi Development Marmara Forum ile son halkayı ekledi 



Değişen tüketici alışkanlıkları yatırımcıların yönünü belirlerken İstanbulda sayıları 100ü bulan AVM zincirine Hollandalı Multi Development Marmara Forum ile son halkayı ekledi
 
Türkiyede gayrimenkul alanına yoğunlaşan Hollandalı Multi Development Türkiye, 2004 yılından bu yana gerçekleştirdiği AVM yatırımlarına İstanbuldaki ikinci, Türkiyedeki dokuzuncu projesi olan Marmara Forumun kapılarını 31 Martta ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor.
Multi Development Türkiye ve 3 ayrı kıtada faaliyet gösteren İngiltere merkezli uluslararası gayrimenkul fon yönetim kuruluşu Area Property Partners tarafından 27 Mayıs 2009da temelleri atılan ve proje değeri 1 milyar dolara ulaşan Marmara Forum, 4 bin kişiye istihdam imkânı sunuyor. Uluslararası ödüllere sahip Tabanlıoğlu Mimarlıkın imzasını taşıyan Marmara Forum, 375 bin metrekare inşaat alanına sahip bulunuyor.

Marmara Forum ile yıllık 22 milyon ziyaretçi hedeflediklerini belirten Multi Developme nt Türkiye CEOsu Hulusi Belgü, Marmara Forumun, marka karması, şehir ile fiziksel olarak bütünlük içindeki mimari özelliği ve de kolay ulaşım sağlayan merkezi lokasyonu ile İstanbula farklı bir soluk getireceğine inanıyoruz dedi.

AVM karması marka lar ligi oldu
Multi Development Türkiyenin hizmete sunduğu son yatırımı Marmara Forumun yüzde 95inin kiralandığına dikkat çeken Hulusi Belgü, konuşmasına şunları ekledi; Perakendecilerin beklediği ve bulunmayı istediği bir proje olan Marmara Forumun kiralaması çok hızlı bir şekilde gerçekleş irken ulusal ve uluslararası markalar Marmara Forumdaki yerlerini aldı. Yoğun talep olmasına rağmen kalan yüzde 5lik alanı da görüşmelerini yaptığımız ve Türkiyeye ilk kez gelmeyi planlayan markalara ayırdık. Böylece Marmara Forum, dünya markalarına ev sahipliği yapacak . Belgü ayrıca Marmara Forumun modern anlamdaki alışveriş merkezleri içinde en fazla markaya sahip alışveriş ve yaşam merkezi olduğunu da sözlerine ekledi.
Marmara Forumda yer alacak 350 civarındaki marka ile Türkiyede 1940 mağaza sayısına ulaşacaklarını belirten Belgü, Burası 9. AVMmiz olacak. Kısa sürede Forum Kayseriyi ziyaretçileri ile buluştururken geliştirme aşamasında olduğumuz Türkiyenin farklı kentlerine dağılan 7 projemiz daha var. 2010 yılında ziyaretçi sayımız bir önceki yıla göre yüzde 25 artarak 110 milyona çıktı dedi.

Üç ortak işletecek
Türkiyedeki yatırımları ve ortak olarak projeyi birlikte geliştirdikleri Area Property Partners hakkında bir takım rakamsal bilgiler sunan Belgü, Türkiyede 2.1 milyar euroluk bir yatırımı mız söz konusu. Forum Kayseri ile bu rakam 3.2 milyar euroya çıkacak . Büyük ortağımız Area ise dünyada 500 gayrimenkul ile 11 milyar dolarlık bir yatır ımı yöneti yor. dedi.
Projeyi satın alırken Sabancı Grubuna 260 milyon euro ödeme yaptıklarını aktaran Belgü, Proje euro bazında 790 milyon euroya mal oldu. Bizim payımız yüzde 50, Area yüzde 37.5 ve Areadan pay satın alan Ak Sigortanın da yüzde 12.5lik bir hissesi var dedi.

Tabanlıoğlu imzası taşıyor
Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından T+T Designın katkılarıyla projelendirilen Marmara Forumun mimari özellikleriyle ilgili olarak bilgi veren Mimar Murat Tabanlıoğlu, Burasını hem birbirine benzeyen alışveriş merkezlerine alternatif olarak, hem de her yaştan ve tarzdan kentlinin hayal gücünü etkileyecek bir festival alanı yaratma anlayışıyla tasarladık. Burası aslında Carrefoursa tarafından büyük bir market olarak planlanmıştı. Fakat kara r değişikliği olunca satmak üzere bir takım firmaları davet ettiler. Kazanan taraf Multi- Area ortaklığı oldu. Bizde projeyi günün gelişen şartları doğrultusunda kurguladık . Sigara yasağı ve güvenlik şartları binaların tasarımını yönlendiriyor. Bu doğrultuda hem açık hem kapalı alanları olan, sokak konseptinde bi r tasarım anlayışını benimsedik dedi.

3 katta 30 bin metrekare ofis
Projede birde Garden Office ismiyle ofis kısmının bulunduğuna dikkat çeken Tabanlıoğlu; A sınıfı yatay ofis konseptine sahip olan Garden Office 30 bin metre karelik yüksek ofis standartların da inşa edildi. Burası Multi Development Türkiyenin ilk ofis projesi. 5 katlı bir ofis ünitesinden ve farklı kot larda 3 ana mağazadan oluşuyor diye konuştu.
A sınıfı ofis standardı, dış görünümü, tasarımı ve güzergâhı sayesinde Garden Office, uluslararası ve ulusal firmalar için çekici bir seçenek sunuyor. Garden Officein Atatürk Havalimanına ve çevre yollarına yakın oluşu, ofis binasını sık sık yurtdışından ziyaretçi alan uluslararası şirketler için artı bir fırsat sunuyor.

Sırada 8 yeni şehir var
Multi Development Türkiyenin 2011 yılının ikinci yarısında hizmete açılacağı Forum Kayseriden sonraki inşa ve geliştirme aşamasındaki projeleri Gaziantep, Elazığ, Diyarbakır, Çanakkale, Adana, Çorum ve Antalya. Bu AVM projeleri de kısa süre içinde tüketicilerle buluşacak.
Rakamlarla Marmara Forum
1 milyar dolar proje değeri
Türkiyede 9. İstanbulda 2. Proje
30 bin metrekare Garden Office
Toplam 135 bin metrekare kiralanabilir alan
59 futbol sahası büyüklüğünde 375 bin metrekare inşaat alanı
22 futbol sahasına eşit 135 bin metrekare kiralanabilir alan


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön