29 / 03 / 2024

Marmara Park AVM Beylikdüzü'nde inşa ediliyor!

Marmara Park AVM Beylikdüzü'nde inşa ediliyor!

İstanbul’un Avrupa yakasında Avrupa’nın en büyük AVM’lerinden biri yükseliyor – ECE Türkiye’nin gerçekleştirdiği projenin hacmi 220 milyon Euro Galaksi; yepyeni ve benzersiz bir alışveriş konsepti.



 İstanbul’un Avrupa yakasında Avrupa’nın en büyük AVM’lerinden biri yükseliyor – ECE Türkiye’nin gerçekleştirdiği projenin hacmi 220 milyon Euro Galaksi; yepyeni ve benzersiz bir alışveriş konsepti. Marmara Park ile İstanbul ilk galaksi temalı alışveriş merkezine sahip olacak. Yaklaşık 100.000 metrekarelik brüt kiralanabilir alan ve ortalama 4.000 araçlık otoparkı ile Marmara Park Alışveriş Merkezi (AVM) İstanbul’un Beylikdüzü / Esenyurt bölgesinde inşa edilecek. Tanınmış Türk markaları ve uluslararası markalara ev sahipliği yapacak alışveriş merkezinde 250’den fazla mağaza, dev bir hipermarket, bir yapı market, çok büyük bir elektronik mağazası, sinema, eğlence parkı ve hazır giyim mağazaları bulunacak.

Ocak 2011’de ECE Türkiye’nin inşaatına başlayacağı Marmara Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi, İstanbul’un en işlek karayollarından biri olan E – 5 karayolu üzerinde konumlanıyor. Alışveriş merkezi, tüm hedef kitlelere uygun oluşturulan perakende mağaza karması ve farklı eğlence olanakları ile hem çocuklara hem de yetişkinlere ulaşmayı hedefliyor.

ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, “Marmara Park AVM sadece Türkiye’de değil tüm Avrupa’da örnek bir alışveriş merkezi projesi olacak. Galaksi ile yeni bir alışveriş merkezi teması sunuyoruz. Marmara Park’ta “Lunaryum”, “Solaryum” ve “Galaksi Köprüsü” olarak adlandırılan çeşitli bölümler bulunacak. Bu yeni temayla Marmara Park ziyaretçileri hem kendisine çekecek hem de onları büyüleyecek.”şeklinde konuştu. AVM’nin açılışı 2012 sonbaharında gerçekleşmesi planlanıyor.

Basın toplantısında konuşan, İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise kurum kültürlerinin büyük uyum içinde olduğu ECE Türkiye ile çok önemli bir proje geliştirdiklerini belirterek, “Beylikdüzü / Esenyurt bölgesindeki artan nüfusun ihtiyaçlarının karşılanması ve istihdam sağlanması gibi konularda rol oynayacağına inandığımız böyle bir projenin parçası olmak da bizi mutlu ediyor” dedi.

 “ AVM’nin mükemmel konum ve erişimi ile müşterilerin bölgeyi çok iyi tanıması da bu eşsiz projede bizim için başarıyı garantileyen unsurlardan” diyerek sözlerini sürdüren Andreas Hohlmann, Türkiye’de bir on yıl daha değil sürekli olarak kalmak istediklerini, Türkiye’nin 72 milyon nüfusuna her yıl eklenen 500 bin kişi ile AVM yatırımları için son derece cazip bir pazar olduğunu ifade etti. Her binanın AVM olamayacağını bunun için belli bir kaliteyi tutturmanın önemine de dikkat çeken Hohlmann, her şehire AVM yapılmak zorunda olmadığını İstanbul’dan Van’a, Antalya’dan Kayseri’ye bütün şehirlerin dinamiğinin farklı olduğunu yatırım için her birinin ayrıca analiz edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Yeni alışveriş merkezi İstanbul’un en hızlı gelişen merkezlerinden olan Beylikdüzü / Esenyurt bölgesinde bulunuyor. Burada büyük ölçekli yerleşim alanları planlama veya inşaat aşamasında. Yapılan araştırmalara göre bölge nüfusu hızla artarken Marmara Park AVM’nin şu anki çekim alanında ise yaklaşık 4 milyon kişi ikamet ediyor.

Marmara Park Alışveriş Merkezi projesine 220 milyon Euro yatırım yapan ECE Grubu’nun Türkiye iştiraki ECE Türkiye’nin kiralama ve yönetimini yürüttüğü toplam sekiz alışveriş merkezi; İstanbul’da Metrocity, Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi, CarrefourSA Maltepe Park, Ankara’da ANKAmall, Eskişehir’de Espark Alışveriş Merkezi, Antalya’da Antalya Migros Alışveriş Merkezi ve TerraCity Alışveriş Merkezi.

ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş.
ECE Türkiye, Alman ECE Grubu tarafından Ekim 2000 tarihinde İstanbul’da kuruldu. Bu yıl 10. yılını kutlayan şirket, Türkiye’de büyük ölçekli alışveriş merkezi yatırım projelerinin geliştirilmesi, planlanması, inşaatı, kiralanması, yönetimi ve finansmanı alanında hizmet veriyor.

Uzun vadeli yatırım projeleriyle ilgilenen ECE Türkiye, İstanbul’da Metrocity, Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi, CarrefourSA Maltepe Park, Ankara’da ANKAmall, Antalya’da Antalya Migros Alışveriş Merkezi ve Eskişehir’de Espark Alışveriş Merkezi’ni yönetiyor. Şirketin aynı zamanda İstanbul Beylikdüzü / Esenyurt bölgesinde € 220 milyon yatırımla gerçekleştirdiği Marmara Park Alışveriş Merkezi 250 mağaza ve 100.000 m2 kiralanabilir alanla 2012 yılı sonbaharında açılacak. Diğer bir proje ise Antalya Lara’da kiralaması yürütülen 175 mağaza ve 48.000 m2 kiralanabilir alanla 2011 baharında kapılarını açacak olan TerraCity Alışveriş Merkezi. Şirketin ayrıca, Türkiye’nin değişik şehirlerinde yatırım aşamasında veya inşaatı süren projeleri de bulunuyor.

ECE Grubu
1965 yılında Almanya Hamburg’da kurulan ECE, Avrupa pazarında şehir içi alışveriş merkezleri geliştirmede sektör lideri. Grup, 13 Avrupa ülkesinde, yönetimini üstlendiği 132 alışveriş merkezinde yer alan ve yıllık toplam ciroları 15,3 milyar Euro olan 14,000 perakendeciyi ve 4,2 milyon m2 satış alanını temsil ediyor.
Ayrıca, 20 yeni alışveriş merkezi projesi de halihazırda planlama veya inşaat aşamasındadır.

ECE’nin yönettiği alışveriş merkezleri; Almanya, İsviçre, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Bulgaristan, Litvanya, Polonya, Avusturya, Katar, Rusya, İspanya ve Türkiye’de bulunuyor.
ECE – Alışveriş Merkezleri Geliştirme (Einkaufs-Center Entwicklung) anlamına geliyor.

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO)

İş GYO gayrimenkullere ve gayrimenkul projelerine yatırım yapmak üzere kurulmuş bir portföy yönetim şirketidir. Tamamı dünya standartlarında, Türkiye'nin önde gelen gayrimenkullerinin yeraldığı portföyü ile ülkemiz gayrimenkul piyasasındaki değişime ve ilerlemeye ivme kazandıran Şirket’in öncelikli hedefi hissedarları için paylaşılabilir değer yaratmaktır. Türkiye'nin seçkin gayrimenkulleriyle bu hedef doğrultusunda ilerlediğini gösteren İş GYO, yeni yatırımlarını istikrarlı kira geliri sağlayan nitelikli portföyünden elde ettiği gelirlerle finanse etmektedir.

Her geçen gün rekabetin daha da arttığı piyasada İş GYO mevcut durumunu güçlendirerek, lider pozisyonunu korumaya devam edecektir. Türkiye'nin önde gelen gayrimenkullerinin yer aldığı portföyüyle ve gayrimenkul projelerine yaptığı akılcı yatırımlarla, yatırımcılarına düşük riskle yüksek getiri sağlamayı hedeflemektedir.

Portföyünü oluşturan gayrimenkuller arasında, İş Kuleleri Kompleksi, Kanyon Alışveriş Merkezi, Lykia Lodge Kapadokya Otel, Seven Seas Oteli,  Ankara  İş Kulesi, Maslak Binası, Mallmarine Alışveriş Merkezi, Ankara Merkez Banka Hizmet Binası, Ankara Kızılay Banka Hizmet Binası, Antalya Merkez Banka Hizmet Binası, Real Hipermarket Binası, Sirkeci Banka Hizmet Binası, Güneşli Operasyon Binası ve Marmarapark Alışveriş Merkezi yeralmaktadır.

Basında yer alan diğer haberler:


Ece Türkiye, Beylikdüzü Esenyurt bölgesinde, 220 milyon avro yatırımla, "galaksi" temalı Marmara Park Alışveriş Merkezini (AVM) yapacak.
        
Yaklaşık 100.000 metrekarelik brüt kiralanabilir alan ve ortalama 4.000 araçlık otoparkı ile Marmara Park AVM’de 250’den fazla mağaza, dev bir hipermarket, bir yapı market, elektronik mağazası, sinema, eğlence parkı ve hazır giyim mağazaları bulunacak.
        
Tatilya’nın yerine yapılacak olan ve Ocak 2011’de inşaatına başlanarak, 2012’nin sonbaharında açılışının gerçekleştirilmesi planlanan Marmara Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde "Lunaryum", "Solaryum" ve ’Galaksi Köprüsü" olarak adlandırılan çeşitli bölümler bulunacak.
        
Eğlence alanları, Galaksi temalı Eğlence Merkezi, Uzay Parkı ve Uzay Müzesini de içinde barındırıyor. Marmara Park, özellikle çocuklar için güneş ve ay sisteminin gizemlerini, galaksilerin mucizelerini ve uzayın sonsuzluğunu eğlenerek öğrenecekleri bir merkez işlevi görecek.
        
ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 220 milyon avroluk yatırımla en büyük alışveriş merkezlerinden birisinin uygulamasını gerçekleştirmeyi planladıklarını belirterek, "4 bin kişilik bir istihdam yaratma hedefimiz var" dedi.
        
Türkiye’de 10. yıllarını kutlamaktan gurur duyduğunu söyleyen Hohlmann, Marmara Park’ın da Türkiye’deki 8. AVM’leri olacağını kaydetti.
        
Andreas Hohlmann, "Türkiye’nin bizim açımızdan en önemli ülkelerden birisi olduğu konusunda hiç şüphemiz yok. Önümüzdeki 10 yıllarda da Türkiye’de olacağız. Bizim için Türkiye’de olmak çok önemli. Türkiye’deki perakende sektörünün gücüne inanıyoruz. Aynı zamanda yurt dışından yeni markaları da Türkiye’ye getirmek gibi hedefimiz var ve bunu yapıyoruz. Türkiye’deki bir sürü perakendeciyi de Avrupa’daki birçok ülkeye götürüyoruz. Ece olarak bir köprü vazifesi görüyoruz. Perakendecileri Türkiye’ye getirdiğimiz gibi yurt dışında da Türk perakendeciler için bir yol açıyoruz" diye konuştu.
        
Grubun 15 ülkede 132 AVM yönettiğini, bu AVM’lerde günlük yaklaşık 3,2 milyon kişiden daha fazla ziyaretçileri bulunduğunu söyleyen Hohlmann, AVM’lerde yaklaşık 14 bin perakendecileri olduğunu kaydetti.
        
-"METREKARE BAŞINA CİROLAR ALMANYA’DAKİ ORTALAMAYI TUTTURMUŞ DURUMDA"-
        
Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Hohlmann, dükkanların tamamının kiralık olduğunu, yatırımcı olarak hiçbir zaman satmayı düşünmediklerini ifade ederek, "Kontrol tamamen kendi ellerimizde olmalı" dedi.
        
Başka bir soruya karşılık da Hohlmann, 82 milyon nüfusu ve ortalama yaşı 46 olan Almanya’nın her sene nüfusu 500 bin azalırken, ortalama yaşı 28 olan 72 milyonluk Türkiye’nin nüfusunun ise her sene 500 bin kişi arttığına işaret ederek, "Geleceğin nerede olacağına ilişkin rahatlıkla tahminde bulunabiliriz. Türkiye bir tek ECE için değil bir sürü şirket için çok önemli bir ülke olma konumunu koruyor. Genç ve dinamik bir nüfusu var. Özellikle orta sınıfın büyüdüğünü çok rahatlıkla görebiliyoruz. Bu grup perakende için aç ve gelişebilecek, harcamayı seven ve daha da sevecek bir grup. Almanya’da 30 yıldaki gelişmeyi biz Türkiye’de 10 sene içinde bekliyoruz. Bir 10 yıl daha değil çok uzun yıllar burada kalmayı düşünüyoruz. Türkiye bizim için çok önemli ülkelerden birisi" diye konuştu.
        
Marmara Park AVM’ye yarım saatlik mesafede yaklaşık 4 milyon kişinin yaşadığına dikkati çeken Hohlmann, "Bana Avrupa’da buna benzer bir yer gösterin, hemen gidip AVM yapacağım" dedi.
        
"Bölgede çok fazla AVM olduğuna" ilişkin ifadeye karşılık da Hohlmann, "Kötü senaryoda arabayla 15 dakikalık mesafeyi düşünelim 1,5 milyon kişi yapıyor. Hamburg 1,7 milyon kişi ve sadece ECE’nin 10 tane AVM’si var. 15 dakikalık mesafede rakip olarak 3-4 AVM var. Yönettiğimiz AVM’lerin cirolarına baktığımız zaman şu anda metrekare başına cirolar Almanya’daki ortalamayı tutturmuş durumda. Benim inancım orada yeterli kalitede AVM yok. Her bina AVM değil" şeklinde konuştu.
        
Real’in AVM’nin bir parçası olacağını söyleyen Hohlmann, başka bir soruya karşılık da Marmara Park’a E-5’ten doğrudan giriş olacağını, trafik planlamasının uzmanlarca yapıldığını, AVM bitmeden önce metrobüs sisteminin de bitmiş olacağını kaydetti.
       
-"TÜRKİYE’DE 20’DEN FAZLA AVM YÖNETME HEDEFİMİZ VAR"-
        
Yatırımlar için Türkiye’nin hala ciddi potansiyeli bulunduğuna işaret eden Hohlmann, "Türkiye’nin inişleri de çıkışları da kolay oluyor. Bu anlamda zamanlama önemli" dedi.
        
2015 yılı itibariyle Türkiye’de 20’den fazla AVM yönetmek gibi bir hedefleri bulunduğuna da işaret eden Hohlmann, 50-60 bin kiralanabilir alanın üstünde AVM’ler yapmanın hedefleri arasında olduğunu, AVM yatırımlarının da 200 milyon avro ve üstünde olmasını planladıklarını belirtti.
        
Hohlmann, Antalya’daki TerraCity alışveriş merkezini ise Mayıs 2011 itibariyle açmayı planladıklarını kaydetti.
        
-"GETİRİYİ 12 KAT ARTIRIYORUZ"-
        
İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Turgay Tanes de ECE Türkiye ile çok önemli bir projeye imza attıklarını ifade ederek, "Beylikdüzü’nde artan nüfusun ihtiyacını karşılayacak ve bütün İstanbul’un uğrak noktası olacak bir projenin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.
        
Soruları da yanıtlayan Tanes, Real’in de İş GYO’ya ait bir bina olduğunu, iki yapının birbirine geçişlerinin olmasını sağladıklarını, AVM’nin bir parçası gibi gözükeceğini belirtti.
        
Tanes,  Marmaray  projesinin Beylikdüzü ve daha ileriye gideceğini, istasyonlarından birinin de büyük bir ihtimalle Marmara Park’ın hemen yakınlarında olacağını kaydetti.
        
Yıkılan Tatilya binasının yılda 500 bin dolar kira geliri getirdiğini ifade eden Tanes, ’Hem Tatilya’nın olduğu bölümü, hem ilave arsalarımızı birbirine birleştirip 2 yabancı ortakla... Metro Real grupla bir anlaşma yaptık ve inşaat bitti. Şimdi Marmara Park... İkisinin toplamından gelecek kira minimum 6 milyon dolar. 500 bin dolar olan portföyümüzdeki bir getiriyi 12 kat artırarak 6 milyon dolara çıkarıyoruz. O da minimum cirolar hariç" diye konuştu.
A.A

Beylikdüzü'ne galaksisi olan AVM geliyor

Avrupa’nın en büyük AVM’lerinden birini yapmak üzere harekete geçen ECE Türkiye, Beylikdüzü'nde E5 Karayolu üzerinde Marmara Park AVM ismiyle gerçekleştireceği projenin yatırım hacmini ise 220 milyon euro olarak planladı.

Temasını uzaydan alınarak 'galaksi' olarak belirlenen AVM, yaklaşık 300 bin metrekarelik inşaat alanında 100 bin metrekarelik brüt kiralanabilir alan olarak projelendirildi. 250'den fazla mağazanın yanı sıra hipermarket, yapı market, iddialı büyüklükte bir elektronik mağazası, sinema ve eğlence parkının yer alacağı Marmara Park AVM'nin inşa edileceği arsa ise İŞ GYO'na ait.

AVM'nin inşaatına Ocak 2011’de başlanacak. Açılış ise 2012'nin sonbaharı olarak belirlendi.

Perakende mağaza karması ve farklı eğlence olanaklarıyla yetişkinlere ulaşmayı hedeflediklerini belirten İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, kurum kültürlerinin büyük uyum içinde olduğu ECE Türkiye ile çok önemli bir proje geliştirdiklerini belirterek, “Bölgesindeki artan nüfusun ihtiyaçlarının karşılanması ve istihdam sağlanması gibi konularda rol oynayacağına inandığımız böyle bir projenin parçası olmak da bizi mutlu ediyor ” diye konuştu.

'Her şehire AVM yapılmak zorunda değil'

ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann ise Marmara Park AVM'nin sadece Türkiye’de değil tüm Avrupa’da örnek bir alışveriş merkezi projesi olacağını belirterek, "Lunaryım, Solaryum ve Galaksi Köprüsü olarak adlandırılan çeşitli bölümler bulunacak. Bu yeni tema, büyüleyecek" diye konuştu.

Diğer yandan, Türkiye'de bir 10 yıl daha değil, sürekli olarak kalmak istediklerine dikkat çeken Hohlmann, Türkiye’yi 72 milyon nüfusuna her yıl eklenen 500 bin kişi ile AVM yatırımları için son derece cazip bir pazar olarak nitelendirdi. Türkiye'deki AVM yatırımlarına da değinen Hohlmann, her şehire AVM yapılmak zorunda olmadığını belirterek, "İstanbul’dan Van’a, Antalya’dan Kayseri’ye bütün şehirlerin dinamiği farklı. Yatırım için her birinin ayrıca analiz edilmesi gerekir" dedi.

220 milyon euro'luk yatırım portresine sahip Marmara Park'ı hayata geçiren ECE, şu anda Türkiye'de sekiz alışveriş merkezininin kiralama ve yönetimini yürütüyor. Bunlar İstanbul’da Metrocity, Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi, CarrefourSA Maltepe Park, Ankara’da ANKAmall, Eskişehir’de Espark Alışveriş Merkezi, Antalya’da Antalya Migros Alışveriş Merkezi ve TerraCity Alışveriş Merkezi'nden oluşuyor.

 


Geri Dön