20 / 04 / 2024

Marmaris Büfe ile Form Narenciye arasındaki birleşme görüşmeleri olumsuz sonuçlandı!

Marmaris Büfe ile Form Narenciye arasındaki birleşme görüşmeleri olumsuz sonuçlandı!

Türkiye'deki en yaygın büfe zincirlerinden olan Etiler Marmaris Büfe ile Form Narenciye arasında 9 aydır devam eden birleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. İki şirket de yoluna kendisi devam edecek...




Türkiye'deki en yaygın büfe zincirlerinden olan Etiler Marmaris Büfe ile Form Narenciye arasında 9 aydır devam eden birleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. İki şirket de yoluna kendisi devam edecek.


Etiler İnci Büfe adına KAP'a yapılan açıklamada, "18 Haziran 2013 tarihinde devir alma yoluyla birleşme planlayarak görüşmelere başladığımız ve 25 Haziran 2013 tarihinde gizlilik sözleşmesi imzaladığımız "Form Narenciye İşletmesi ve Tic. Ltd. Şti. ile görüşmelerimiz sona erdirilmiştir. Birleşme olmayacaktır" denildi.


Şirket, temelleri 1940 yılında Eminönü Meyve Halinde atılan Form Narenciye ile devralma yolu ile birleşmeyi planlıyordu. eğer birleşme gerçekleşseydi, bir büfe zinciri olan Etiler Marmaris, organik ve özel tarımsal faaliyetlere başlamış olacak ve yeni bir sektöre girecekti. Ayrıca Form Narenciye'ye ait yaş meyve-sebze işleme tesisleri ile toplamda 770 dekar arazide ekili yurtdışından ithal edilmiş yaklaşık 80 bin adet 5 yaş civarı meyve ağaçları da şirketin aktiflerine geçecekti.


ETİLER MARMARİS'İN ÜÇÜNCÜ SAHİBİ

Ramazan ve Burhan Morgül tarafından kurulan ve özellikle dilli-kaşarlı tostu ve ıslak hamburgeriyle meşhur olan Etiler Marmaris Büfe, 2010 yılında aynı zamanda İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı olan tekstilci Hikmet Tanrıverdi'ye satılmıştı. Tanrıverdi döneminde 24 şubeden 67 şubeye çıkan Etiler Marmaris Büfe, aynı zamanda halka arz edilerek borsa şirketi haline gelmişti.


Tanrıverdi, büfe zincirini yaklaşık 1.5 yıl önce ise Trabzon’un en büyük balık üretim ve işleme tesisinin sahibi olan Karsusan Karadeniz Su Ürünleri’ne satarak sektörden çıktı. Tanrıverdi, satışa gerekçe olarak da gıda perakendeciliğinin çok yoğun bir sektör olmasını göstermişti.


Etiler Marmaris Büfe'nin halihazırda 61 şubesi ve 1000 çalışanı bulunuyor.



Hürriyet


Geri Dön