28 / 03 / 2024

Marmaris’in turizm sorunları masaya yatırıldı!

Marmaris’in turizm sorunları masaya yatırıldı!

MAHED Başkanı Pınar Kalkan Çamlar, Güney Ege Yiyecek İçecek Müdürleri Derneği (FBDER) Başkanı Ümit Kızıl ile Güney Ege Aşçılar Derneği (GEMAD) Başkanı Mustafa Demirer, Elegance Otel’de bir araya geldi. T



Marmaris Kat Hizmetleri eğitim Derneği (MAHED) Başkanı Pınar Kalkan Çamlar, Güney Ege Yiyecek İçecek Müdürleri Derneği (FBDER) Başkanı Ümit Kızıl ile Güney Ege Aşçılar Derneği (GEMAD) Başkanı Mustafa Demirer, Elegance Otel’de bir araya geldi. Turizmde çalışanların sorunlarının da dile getirildiği buluşmada; sektördeki kan kaybının nedenleri, personel ve istihdam sorunları, gündemdeki turizmi etkileyen konular görüşüldü.


MAHED Başkanı Pınar Kalkan Çamlar, "Marmaris turizmine katkıda bulunmak için turizmle iç içe olan üç dernek başkanı olarak bir araya gelerek turizmin sorunları ve dernekleşme çalışmaları hakkında bilgi ve görüşlerimizi ortaya koyduk. Öne çıkan turizmdeki sorunları irdeledik. Sık sık bir araya gelip gündemi tartışmaya ve çözüm birliği yapmaya devam edeceğiz" dedi.


Dernek çalışmaları hakkında da bilgi veren Çamlar, "Her geçen gün ’housekeepıng’ (kat hizmetleri) mesleğine verdiğimiz eğitim ve seminerlerle bir artı daha katmaktayız. Bunun haklı gurur ve sevincini tüm meslektaşlarım adına yaşıyorum. Turizmin daha ileri noktalara gelmesi için biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Mesleğimizi tanıtıp, sevdirmek ve eğitimlerle daha profesyonel housekeepıng çalışanlarının artması amacındayız" diye konuştu.


KALİTE VURGUSU


Dünya ekonomisindeki darboğazın Türkiye’yi de etkilediğini ve özellikle kur farklarının sürekli değişim göstermesi nedeniyle masrafları asgariye indirmek isteyen işverenlerin personel, enerji ve gıda giderlerini kısmak zorunda kaldığını hatırlatan FBDER Başkanı Ümit Kızıl da, "Her şey dahil sistemiyle başlayan tanınmamış marka içecek ve yiyeceklerden artık vazgeçmeliyiz. Kaliteyi tekrar yükseltmek için dernek olarak çalışmalarımız sürüyor" dedi.


GEMAD Başkanı Mustafa Demirer "GEMAD’ı bölgeyle kucaklaştırarak, hedeflediğimiz projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bizler üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirmekle yükümlüyüz. Biz aşçılar olarak sürekli kendimizi, bilgi ve maharetlerimizi yenilemek ve çağdaş düzeye çıkarmak zorundayız. Turizmin en önemli halkalarından birisiyiz. Bu nedenle her türlü eğitime, bilgi ve beceriye açık olmalıyız" diye konuştu.


Milliyet 



Geri Dön