26 / 04 / 2024

Marmaris'te 12 milyon liralık yatırımla spor tesisleri yapılacak!

Marmaris'te 12 milyon liralık yatırımla spor tesisleri yapılacak!

Türkiye 'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan tesisler sayesinde spor turizminde de atağa kalkmaya hazırlanıyor.



Marmaris'in 12 milyon lirayı bulan ve kısa sürede tamamlanacak spor tesisleri yatırımı sayesinde spor turizminde söz sahibi olacağı belirtildi 


İlçede yapılacak yeni stat, spor salonu ve gençlik merkezinin 2015 yatının programında yer aldığı ve 1,5 yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığı belirtildi. Marmaris Gençlik 1 Iizmetleı i ve Spor Müdürü Ahmet Kocabıyık, yaptığı açıklamada, üç yatırımın 12 milyon lirayı bulmasının beklendiğini söyledi. Çelik konstrüksiyonların iskeletini oluşturduğu bin kişi kapasiteli Marmaris Şehir Stadı'nın 28 yıl sonra yenilenip, büyütülerek ulııslararası standartlara kavuşturulacağını ifade eden Kocabıyık, stat projesiyle ilgili şu bilgileri verdi: "Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, gerek tribünleri gerekse saha zemini son derece kullanışsız hale gelen Marmaris Şehir Stadfnın yapımı için 4 milyon bütçe ayırdı. Bütçenin kullanılıp, yeni stadın yapılması için Milli Emlak ve Marmaris Belediyesi, Spor Genel Müdürlüğüne gerekli araziyi tahsis etti. Proje hazırlandı, toplamda 5 bin 730 metrekarelik zemine sahip olacak statta 4 bin kişilik betonarme tribünler, 6 soyunma odası, idare birimi olacak. 

Sahanın zemini de yenilecek. 


Önümüzdeki şubat ayında ihalesi yapılacak stadın 2015-2016 sezonuna yetiştirilmesini planlıyoruz." Beldibi Mahallesi"ndeki 5 bin metrekarelik Milli Parklar Genel Müdürlüğüne ait arazinin de kapalı spor salonu yapılmak üzere Spor Genel Müdürlüğüne tahsis edildiğine işaret eden Kocabıyık. buraya inşa edilecek bin kişi izleyici kapasitesine sahip salon için de 4 milyon lira bütçe ayrıldığını kaydetti. Salonun zemininin uluslararası basketbol sahası kriterleri doğrultusunda parke olacağını vurgulayan Kocabıyık, projesi hazır olan salonun 2016'da tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi. 


-Tarihinin en büyük spor yatırımı Kocabıyık. yiııc Beldibi Mahallesinde yapılacak gençlik merkezi içinde 4 milyon liraya yakın bir bütçe ayrıldığını dile getirdi. Üç yatırımın da kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağını belirten Kocabıyık, "Marmaris, tarihinin spor alanında en büyük yatırımlara kavuşmuş olacak" dedi. Tesisler ile Marmaris'in spor kenti olma yolunda önemli bir adım daha atmış olacağını dile getiren Kocabıyık, "Yatırımlarla başta çocuklar ve gençler olmak üzere hem ilçe yaşayanları spor yapabilecekleri daha çok alana kavuşmuş olacak hem de spor turizmine katkı sağlanacak. Marmaris daha çok ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapma fırsatı bulacak" diye konuştu. 


-Spor turizmine hizmet edecek Gelecek yıl Türkiye Basketbol ve Voleybol 1. Ligi'nin final müsabakaları ile Süper Lig'in popüler futbol takımlarının kamplarına ev sahipliği yapmak için gerekli girişimlerde bulunacaklarını anlatan Kocabıyık, böylelikle hem dev yatırımları taçlandırmayı. hem de spor kenti Marmaris'i daha geniş kitlelere tanıtmayı istediklerine değindi. Turizm sektörü temsilcileri de alternatif turizm faaliyetleri açısından yeni yapılacak spor tesislerinin çok önemli olduğunu vurguladı. Marmaris'in spor turizminde hak ettiği payı alması gerektiğine işaret eden turizmciler, bu açıdan yeni spor salonları ve futbol sahalarının faydalı olacağını kaydetti. Turizmciler, tesisler sayesinde turizm sezonunun da uzayabileceğini dile getirdi. 

Son Dakika


Geri Dön