23 / 04 / 2024

Marmaris'te sit alanındaki kamp çürüyor!

Marmaris'te sit alanındaki kamp çürüyor!

Marmaris'te uzun zamandır kapalı olan ve içerisindeki yapıların çürümeye başladığı gözlenen kampın, mesire alanı olarak halka açılması talebi, bölgenin sit alanı olduğu gerekçesiyle geri çevrildi.



Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta Hisarönü Mahallesi'nde deniz kenarında ve orman içinde bulunan kamp, 180 dönümlük alana sahip.


Kapalı bir koy içinde yer alan kamp, 1976 yılında Orman Bakanlığı tarafından Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğüne 49 yıllığına eğitim ve araştırma amacıyla kullanılmak üzere tahsis edildi. Müdürlük tarafından uzun yıllar kullanılan kampa çok sayıda prefabrike ve taştan idare binaları, restoran gibi yapılar yapıldı.


Kamp alanına ayrıca her biri 5 kişilik 30 konteyner yerleştirildi. Kamp, uzun yıllar MTA Genel Müdürlüğü personeline hizmet verdi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, "Tahsis amaçlarına uygun kullanılmadığı" gerekçesiyle mahkemeye başvurarak, kampın tahsisinin iptalini istedi. Mahkeme kararıyla kamp alanı, 2011'de Orman ve Su İşleri Bakanlığına devredildi. 


Mesire yeri olması için çalışma yapıldı


Alanı mesire yeri olarak değerlendirmek isteyen Orman Genel Müdürlüğü, bu konuda girişimlerde bulundu. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ise kamp alanının birinci derece doğal sit alanı olduğunu bildirerek, talebi geri çevirdi. Son 4 yıldır kapalı olan kampta Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir kişi bekçilik yapıyor. Kampın koyunda bazı yatların demirlediği, birkaç balıkçı teknesinin bulunduğu görülürken kamptaki tesislerin ve konteynerler çürümeye başladı.


"Kampı almak isteyenler var"


Hisarönü Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Taştekin, kamp alanını satın almak veya kiralamak isteyen çok sayıda iş adamı olduğu yönünde duyumlar aldıklarını, özellikle yakındaki 5 yıldızlı otel yetkililerinin ilgilendiğini söyledi. Kampın atıl bırakılarak çürümeye terk edildiğini, bu durumun kendilerini üzdüğünü anlatan Taştekin, "Kampın mesire alanı olarak halka hizmet vermesi çok iyi olur. Gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra vatandaşların piknik yaparak mangal yakmasına izin verilebilir. Çünkü Marmaris'te vatandaşların mangal yakabilecekleri hiçbir yer yok" dedi.



Milliyet




Geri Dön