25 / 04 / 2024

Marmaris'te yeni yapılara 3 kat sınırı!

Marmaris'te yeni yapılara 3 kat sınırı!

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar İçmeler mahallesinde hayata geçirilecek projeleri vatandaşlarla bir araya gelerek anlattı. Başkan Acar bazı turistik tesis alanlarının imar planları 5 kat iken 3 kata düşürüldüğünü açıkladı.



Marmaris İçmeler Mahallesi'nde yapılacak projeler hakkında bilgi veren Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar vatandaşlarla bir araya geldi. 

 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Ali Acar bazı turistik tesis alanlarının imar planları 5 kat iken 3 kata düşürüldüğünü eski imar planına göre yapılmış olan bu beş katlı tesislerin, yeni imar planının üç kata düşmüş olması sebebiyle yaşanan mağduruyetin de giderilmesi için çalışma yaptıklarını ifade etti. 

 

Acar, "Yeni hazırlamış olduğumuz İçmelerin bütüncül imar planı tadilatıyla ilgili çalışmamızın en önemli noktalarından birisi bu. Beş kat tesisini yapmış olan mal sahiplerinin artık üç kata göre hareket etme zorunluluğunu ortadan kaldıran plan çalışmalarımız sürüyor" dedi.

 

Kayabal Caddesi ve Kenan Evren Bulvarını kapsayacak yeni projeyi anlatan Acar deniz kenarında yer alacak çay bahçesinin de müjdesini verdi.


Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’a Fen İşleri Müdürü Özgür Han, Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner, meslis üyesi Duran Ülgün, Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt ve belediye personelleri eşlik etti.

 

Bisiklet yolu Marmaris geneline yayılıyor

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, “İçmeler, Marmaris çevresinde ve merkezinde yaptığımız ’bisiklet yolları’ rotasının önemli bir parçası. Kayabal Caddesi’nde başlattığımız bisiklet yolu önümüzdeki süreçte hem İçmeler’in tamamına hem de Beldibi, Armutalan mahallelerine yayılacak. Kayabal Caddesi’nin başlattığımız çalışmamız Deniz Kapısı’nın olduğu yere kadar yaklaşık bin 150 metre ve bağlantı yolumuz olan Kenan Evren Bulvarı ile birlikte toplam bin 650 metre boyunda yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alanda iyileştirme ve düzenleme çalışması yapacağız. Bunun projesini oluşturduk. Geçmişte İçmeler Belediyesi’nin oluşturmuş olduğu yolu programa almış olduğumuz Kenan Evren ve Kayabal Caddesi ile bisiklet yolunu bütünleştireceğiz. 22 metre gibi bir genişliği olan Kayabal caddemiz yeri geldiğinde 15 hatta 12 metreye düştüğü noktalar var. Ama yapmış olduğumuz proje çalışmasıyla önemli olan bisiklet yolunu bu kış dönemi içinde hayata geçirmiş olacağız. Letoile Otel önünde yer alan yeşil alana da bu projemiz kapsamında güzel bir meydan düzenlemesi yapılacak" diye konuştu.


Geri Dön