29 / 03 / 2024

Mart ayında senetli konut satışları arttı!

Mart ayında senetli konut satışları arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre, Mart ayında markalı projelerden konut satın alan müşterilerin konut kredisi kullanım oranı düşüş göserirken senetli konut satışlarında artış görüldü. 



Konut kredisi kullanım oranı bir ayda yüzde 10’luk bir azalma gösterdi. Konut kredili satın alımlar yüzde 21’e düştü. Senet kullanım oranı ise yüzde 12’lik bir artışla yüzde 41’e yükseldi. 

REIDIN Emlak Endeksi mart ayı sonuçlarına göre konut satış fiyatlarının en çok arttığı il Ağrı, kira fiyatlarının en çok arttığı il ise Batman olarak kaydedildi. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, en düşük amortisman süresini ve en yüksek yıllık brüt kira getirisini sunan iller ise Mart ayında da değişmedi ve  Aydın, Van, Şanlıurfa olarak belirtildi. 

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre, markalı projelerden konut satın alan müşterilerin peşinat, senet ve banka kredisi kullanım oranlarına bakıldığında, Mart ayında peşinat kullanım oranı yüzde 38, banka kredisi kullanım oranı yüzde 21 ve senet kullanım oranı yüzde 41 olarak kaydedildi. 

Konut satın alımlarında senet kullanım oranı, markalı konut projelerinin son zamanlarda sunduğu satın alım koşulları sebebi ile 12 puan yükseliş kaydetti. 


Geri Dön